satsandeallroundryttare.webblogg.se

- följ min och hästarnas resa inom träningar och tävlingar

bring me summer

Kategori:



frukost

Kategori:



scrambled eggs & stekt kassler med grönsak. Healthy!

Förlåt

Kategori:

förlåt för min dåliga uppdattering.. Har så mycket med mig själv just nu att jag faktiskt inte har energi till att lägga ner kraft på bloggen.. Vet inte när jag kommer tillbaka men ngr inlägg då och då ska nog komma upp iaf.

min helg i bilder

Kategori:









I fredags hade vi myskväll hos mimmi o spelade lite spel o snackade om lite allt möjligt.

På lördagen var jag hos Mimmi och Rasmus och även Nicklas var där . Vi lagade mat, spelade och annat skoj!

Tack alla ni som sätter ett leende på mina läppar!

Planer

Kategori: Allmänt

V.12 på fredagen åker jag förmodligen upp till Lindesberg ensam och bor hos familjen Humaloja! Ska bli super skönt att komma bort och rensa tankarna.
Längtar galet.....:/

myskväll hos familjen Andersson

Kategori: Allmänt

Åkte igårkväll till Jasmin och pysslade om henne medans hon pysslade om mig! Vi hade ansiktsmask och gjorde smooties. Kollade på 2012 och däckade typ 00.30.
 
Vi låg på soffan länge innan vi bestämde oss för att gå upp och göra scrambled eggs och bacon. Drack ett glas apelsinjuice..
 
Haft supermysigt iaf och det var verkligen något jag behövde. Jasmin betyder jätte mycket för mig och längtar tills du är uppe på benen igen!
 
 <3
 
 

Dressyrträning för Therese

Kategori: Allmänt

Träningen gick förvånadsvärt bra! Therese är en jätte duktig träning så vad annars liksom?
 
Idun är väldigt energisk och har väldigt trippigga gångarter så hon är inte så himla lätt. Jag måste lära henne att " vila på steget". Hon pendlar även en hel del och går inte i speciellt stadig form men detta fick vi rätt på igår!
 
Jag ska hålla extra mycket på yttertyglen, ställa henne inåt med inner och samtidigt rida med en lugn sits så hon inte blir så trippigg.
I traven fick jag rida lätt saktare så hon skulle anpassa sina steg efter min lättridning. Som beröm längde jag tyglarna minimalt så hon fick söka sig neråt för en mer behaglig form.
 
I slutet av passet hittade hon formen och jag lärde mig hitta knapparna, hon vilade även fint på steget både i trav och skritt.
 
passet fick en 8/10 !
 
Detta kan jag förbättra: Bli mer stadig i min hand och inte ligga emot med skänklarna.
 

Förlåt

Kategori: Allmänt

Är ledsen för min hemskt dåliga uppdatering men är inte på humör för bloggning eller någonting alls egentligen just nu.. Orkar inte prata om det iheller då jag bara kommer bli mer ledsen. Men tack till ni som finns där <3

sötsug

Kategori:

bläddrade lite i mammas tidning " i form " och hittade massa tips mot sötsug. Fastnade för en sak och tänker dela med mig det.

Du behöver 1 msk av följande ;
Solroskärnor
pumpakärnor
sötmandlar
hasselnötter
valnötter
goijibär

blanda ihop detta och häll sedan upp det i fina små burkar. Plocka fram burken när du känner att sötsuget kommer fram, eller varför inte placera den på bordet i vardagsrummet. Mums!



deffaaaaa

Kategori:

Skulle egentligen ut och springa, sprang upp i skogen och såg all is och vände igen. Så det blev tio minuters springning som uppvärmning. När jag kom hem satte jag på "17 min ben & rumpa ". Åh fy fan vad det brände i musklerna!!!!! Skönt..... Jag är på gång!!

Framtidsplaner

Kategori: Allmänt

Tänkte dela med mig lite av mina framtidsplaner idag.
I mars är det påskahoppet i helsingborg på Kungshults ryttarförening. Jag har tänkt vara med på Vinur och Idun om hon hinner komma dit. I vilket fall som helst ska jag vara med på Vinur på iaf 70 cm. 
 
Ska satsa på hoppning, fälttävlan och dressyr detta året efftersom det är det sista året för mig på ponny. 
 
Mål i hoppningen är att komma upp på 90 cm bana med Vinur detta året igen. 
Mål med Idun är att iaf komma upp på bana 70 cm. 
Gandur har jag inga planer på mer än mys i skogen då han är lite klumpig med sina ben, det kan lätt resultera i olyckor inom hoppningen...
 

fika hos mormor

Kategori:



morgontur

Kategori:



Ridit Gandur o mamma red Vinur o love tolka bakom. Fin morgon!

laddar batterierna

Kategori:

Blev ingen träning idag men red ut i skogen och hej vad pigg hon var! Jätte kul! Vilar just nu i soffan och tänker på morgondagens dressyrträning, våran första tillsammans någonsin... Ska bli jätte spännande!

bildbomb från stråssa

Kategori:





























har hunnit med allt jag velat. många mysiga filmkvällar. Saknar dig redan Amanda :(

Knappt jobbigt sällskap i bilen?

Kategori: videor

Såhär höll lillebror love på i bilen hem varje gång micheal jacsson kom på radion. Nähe inte alls jobbigt !

rivstart

Kategori: Allmänt

Efter ett långt uppehåll från min träning (kroppsmässigt) ska jag banne mig dra igång nu!
 
Fruktansvärt peppad nu, köpt nytt träningsstll, tankat ner nya låtar på mobilen, kollar inspobilder. Nu jävlar!
 

Askur fra hofstadaseli

Kategori: Allmänt

Askur är Vinurs pappa. Han är så sjukligt snygg så jag tror jag vill, dö?
Jag älskar hästar med bred bläs, och hans färg är så unik.
 
Men jag tycker där emot inte att han är så fruktansvärt lik min Vinur... Mest kroppsmässigt isf..?
 

Mellanmålstips

Kategori: Allmänt

Frukter
Russin
Keso
Kanel
 
Gör såhär: Skiva frukterna du valt, strö över keson, pudra med kanel och russin.
 
Voila!
 
 

on my way home

Kategori: Allmänt

Sitter just nu i bilen påväg hem mot skåne igen. Det känns verkligen inte roligt... Jag har hafy det otroligt roligt och bra dessa dagarna och känner att jag har mycket kvar..
 
När jag kommer hem ska jag (kanske) träna för Therese på Idun. Om de inte blir av idag blir det nog imorgon. Hårdstart direkt! Nä men hon har blivit motionerad under tiden jag varit borta så det är nog ingen fara.
 
Tränar jag inte idag blir det ändå en ridtur i skogen, så utvärdering kommer!
 
Kram på er alla läsare / En ledsen Emilia.

hästfan

Kategori:

precis varit ute o ridit på dampchevan. Han schena med mig cirka 2,5 km. Plus bockningar.. Det var otäckt med tanke på att det är en trafikerade väg och jag kunde bara ta i med en hand eftersom den andra är ur funktion efter mopedolyckan. precis när jag fått stopp kom en stor timmerbil i mörkret. Jag kunde lika gärna ha dött.

paus i shoppingen

Kategori:





Tonfiskbaguette på 37.an!

Akutbesöket nr 3

Kategori: Allmänt

Inte nog med att Siv och Jasmin legat inne, nu har Evelina Fredriksson också åkt in för mopedolycka. Varför ska allt hände mina nära?
 
Hoppas du snart kommer på benen igen snäckan, tänker på dig och skickar luftkramar! Kommer med brownielängd innan kort!
 

next up, shopping i stan!

Kategori:



I min ursnygga nya jacka !

Mellanmålstips

Kategori: Allmänt

Egentligen borde jag inte lägga upp mellanmålstips nu då jag är på semester eftersom jag äter som om kalorier inte existerade!
 
Men jag gör det anyway.
 
Baguett från 37:an är idag mitt mellanmålstips!!!! Alra helst med tonfiskröra. Vill du gå den nyttiga vägen välj fullkornsbröd, vill du gå min väg, "det ska vara gott att leva vägen" välj vanligt!! :D
 

Lite allt möjligt

Kategori: Allmänt

Läste innan på en annan blogg att man på en inriktad hästblogg får man inte skriva annat än just saker som kretsar kring sporten. Tagit åt mig av det en hel del tills nu.
 
Detta är min blogg. Den handlar om MIG och våra hästar. Jag skriver vad fasen jag vill på min blogg. Om det så är mat, kläder, tips, myskvällar eller hästar.
 
Jag döpte min blogg till satsandeallroundryttare för att , jag är det? Det betyder inte att bloggen måste innehålla bara hästar.
 
Bloggen är även till för en slags dokumentation av saker jag gör. Som dessa dagarna i stråssa med Amanda. Jag dokummenterar, tar bilder och laddar upp för att ni ska få något roligt att läsa om men även för att det är roligt för mig som minne i framtiden.
 
Jag var lite orolig i början över hur statistiken skulle sjunka nu när jag inte bloggar lika mycket om hästar när jag är på semester, men det är inte en så drastisk skillnad. Utan marginellt. Mina trogna läsare! <3
 
Kör mitt eget race och gillar ni det inte klickar ni inte in på min blogg igen.
 

frukost på sängen

Kategori:







miss my ponnies...

Kategori: Allmänt

måndagsmys

Kategori:





Andra avenyn, godis och Amanda efter vollyboll. Låter super!!

New in

Kategori:

Skorna från pepperoni 599:-



Jackan från Vila 799 :-


örhängen 69:- 49:-


lunch på monte Carlo

Kategori:





relax

Kategori:

precis relaxat rejält i energikällan. Känner mig riktigt utvilad!

Från hästlukt till lavendel

Kategori:









Efter en lång dag med hästar , skoter , isracing med subaron och chinamat är det skönt med lite spa.

ponnyakuten time

Kategori:



Äkta ryttare , ponnyakuten i ridkläder!!

använda skyddsväst?

Kategori: Allmänt

Jag är riktigt dålig på att använda skyddsväst. Jag har en sprillans ny som jag köpte på mässan i falsterbo men köpte den mest i syftet tävling då det är en regel på ungdomar under 18 år.
 
När jag hade min unghäst Alizette som var en aning levnadsglad så använde jag alltid skyddsväst för min egen säkerhet. Men idag skulle det aldrig falla mig in i att han skyddsväst då jag anser att islandshästar inte är så ... farliga? Men det kan kvitta hur snälla dem är, olyckan kan alltid komma fram.
 
Här om dagen hoppade jag Idun för första gången, jag hade inte en tanke på att ha skyddsväst eftersom jag tänkte " det blir ändå inge högt". Jag tränkte inte på riskerna som kunde ske om hon gick omkull. Den risken finns även om hindrerna är under 50cm.
 
Det är självklart inte bara när man hoppar man behöver väst. Det ska man egentligen alltid använda. Hästen kan skritta, snubbla på en pinne och gå omkull och vips! Du blir kanske slår i ryggen så illa att du blir förlamad.
 
Dessa åsikterna har dykt upp de senaste dagarna efter Jasmins olycka. Jag har för mig att hon inte hade väst på sig men i detta fall hade de inte hjälpt oavsett eftersom det inte var ryggen som blev skadad.
 
Tycker mina läsare ska tänka på detta lika väl som jag!
 
 
 
 

out for a Walk

Kategori:







Idag red jag Sofias storhäst Chevan. Han var jätte pigg men märkte sedan att han inte var helt ren fram....:(( Kommer upp video på honom sen där man tydligt ser att han är halt...

Chinagarden

Kategori:









Bus i snön

Kategori: Allmänt

 
Har precis kommit hem efter massa bus i snön med snöskotern och isbilen.
Petri ( Amandas pappa) har en bil som är grymt trmmad, så fick köra den på sjön i en sån bana. Jävlar vad det gick fort haha! Skit kul! Tills jag fick för mycket sladd och körde utanför banan och fastnade i en snödriva... ¨Så jag och Felix hoppa på skotern för att hämta spade hemmefrån. Kom fler personer och hjälpte till men gick inte förens vi fick bogseringshjälp av en KINGCAB. haha! Jaja!
 
Körde en del skoter också. Jätte roligt!! Alldeles röd i hela huvudet nu... Kallt!
 
 
Kram från mig i snöstråssa!
 
 

morgonstund har guld i mun

Kategori:











lördagsmys såklartsåklart

Kategori:



pysslat som aldrig förr

Kategori:

Nu kom barnet inom mig fram. Blev rätt nöjd! Allt kan hända när Amanda är i min närvaro ;)



fina ekipage

Kategori:



Jag & Vinur , Amanda & Plutten

ridit min gamla vän

Kategori:

Precis kommit hem från barbackaturen i all snö här i stråssa. Amanda var givetvis också med på plutten. Dem är så fina tillsammans! Tillbaka till ämnet, red som sagt min gamla häst Vinur. Han är så fin, mjuk och pigg! Det känns lite konstigt att rida honom. Saknar honom faktiskt..

Mellanmålstips

Kategori: Allmänt

Eftersom jag sitter i bilen for the moment kan jag inte föregå med gott exempel på mellanmålstips så här får ni mitt bästa tips!!!!!
 
 
Det ska vara gott att leva, annars kan det kvitta. Är det inte så man säger??

stop på Statoil

Kategori:



BLT club sandwich, apelsin mer & cheez hearts. Sounds pretty good!!

R O A D T R I P

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla retards!
 
Nu är det så att jag är on my way to stråssa! Woho! Ska tillbringa mitt lov där och kommer hem igen på onsdag. På mitt lov i stråssa har jag några punkter jag måste hinna med och det är punkterna nedan...
 
 

powerwalk

Kategori:

Går lite för Jasmin också!!



mysig middag såhär på kvällskvisten

Kategori:



rosor från my love

Kategori:



Fick igår en stor fin ros av Patrik. Blev så glad!!!! Nu hänger den upp och ner på mitt rum för att torka. Fick ni något igår??

packar

Kategori:

like a maniack!

sjukhuset

Kategori:

varit på sjukhuset de senaste timmarna. Därav min dåliga bloggning.. Tänker inte säga förlåt då jag anser att vårda vänner är viktigare än bloggning.

Planer inom träning & tävling

Kategori:

Fick en sån kick igår av träningen som gick så bra så har bestämt mig för att rida Vinur och Idun ordentligt i hoppningen. Komma ut på tävlingar nu fram mot våren med båda två. Sen om det bara är pay n rides kan det kvitta. Bara vi kommer ut med båda!
 
Både Idun och Vinur har potential att komma längre. Dem är så duktiga !! Mina små hoppande isbitar! <3
 

Mellanmålstips

Kategori: Allmänt

1 dl lätt kvarg
1 dl frysta bär
 
gör såhär:
Lägg in 1 dl frysta bär i micron på defrost. Ta ut dem när dem "smält" och blivit varma. Häll i kvargen i en liten hög skål. Blanda i bären så det blir en härlig färg. Toppa med frusna bär.
 
Voila!
 

Fotbollsturnering

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla!
 
Ska snart hoppa upp ur sängen och göra mig iordning för att sedan ta tåget till Helsingborg och stötta klassens fotbollslag i turneringen.

Största anledningen till att jag drar dit är för att träffa min efterlängtade vän Evelina Fredriksson! Det var så längesen!! Saknar henne lite för mycket. :(
 
Aja, har inte tid att blogga mera nu, vi hörs sen! :)
 
 
Jag & Evelina för tusen år sedan... MINST!

meningar från hjärtat

Kategori: Allmänt

Denna dag är inte bara till för sin kärlek utan även andra i sin omgivning som man tycker om och uppskattar.
Det är en dag då man kan visa lite extra omtanke och det är just precis det jag tänkt göra i detta inlägg.
 
Jag vill tacka mina föräldrar för att ni för det mesta ställer upp i alla lägen, för att ni ger mig möjligheter att utvecklas genom ridningen och för att ni stöttar mig i alla mina val.
 
Jag vill tacka min mormor och morfar för alla gånger ni kört mig till stallet eller morfar alla gånger du skott mina hästar.
 
Jag vill tacka alla mina kära vänner som dag ut och dag in står ut med mig även fast jag suger på att svara på sms, ibland är det faktiskt min telefons fel men what ever! Tack!
 
Jag vill tacka tidningen hästfocus för att ni tog mig på allvar och kom ut och gjorde ett reportage med mig!
 
Jag vill skänka en tanke till Frideborg uppe i himlen, jag mins dig än i dag som den där envisa, bestämda tanten i blommiga klänningar som spelade guitarr och sjöng. Du bjöd alltid på polkagrisar och du hade en speciell lukt. Jag har inte glömt dig och kommer inte att göra det iheller.
 
Jag vill tacka mina hästar som ställt upp på alla träningar och tävlingar även fast det inte ligger i deras natur. Ett extra stort tack till Vinur som kämpade innan jul med sin sjukdom då han vinglade på gränsen mellan liv och död..
 
Jag vill tacka vetrinärerna på hästkliniken i Helsingborg för deras insats med Vinur.
 
Jag skänker även en tanke till mina två fina bröder Rasmus & Love. Ni är knäppa men rätt så bra ändå.
 
Jag vill tacka min pojkvän som stått ut med mig i tre år!
 
Jag vill till sist tack Therese Olofsson som ställer upp i alla lägen och lär mig lite inom ridsporten... ;)
 
 
 
 

Kämpen Jasmin Andersson

Kategori: Allmänt

Tänker på dig hjärtat..
 
När jag fick smset av Therese om jag visste vad som hade hänt med dig stannade allt upp.Jag blev alldeles kall.. Hörde sen vad som hänt, sprickor i höger och vänster bäckenben samt fraktur. Jäkla Mr.E alltså... Men du klarar detta. Du är stark..
 
Skulle du känna dig svag så ska du veta att jag och Therese kommer och hälsar på dig imorgon eftermiddag. Vi ses då. <3
 
 
Finns alltid för dig, hoppas jag du vet..

Valentines day

Kategori: Allmänt

Slutar alldeles strax min sista dag är på Bergaliden.. Då beger jag mig till tåget och sedan vidare hem till min pojkvän och firar alla hjärtans dag! Vi ska mysa och kolla på filmer och sånt.
 
Har ni några speciella planer för kvällen eller någon speciell ni skänker tankar åt?
 

Det här om Nellie Berntsson

Kategori: Allmänt

Varför har alla något emot Nellie Berntsson? Jag fattar det inte..  Hon är tolv år, har sina ponnysar, framgångsrik, duktig att rida, sjukt fin o sånt. Förstår inte varför man ska störa sig..
 
Grunden till allt "hat" tror jag ligger i personens självkänsla. Han/hon mår bättre av att hacka på andra. Det kan också vara rent av svartsjuka. Jag förstår om folk är svartsjuka på Nellie då hon har i princip allt alla tjejer i hennes ålder skulle vilja ha. Men bara för det ska man inte sluta glädjas åt det man har..
 
Jag tycker Nellie är en helball tjej och hade lätt kunnat umgås med henne om det var så.
 

Ponnyakuten - Moreno

Kategori: Allmänt

Något vi i familjen diskuterat sen senaste avsnittet av ponnyakuten sändes var hur roligt det hade varit med ett program där Moreno åker runt och rider till alla galna hästar och ponnysar i sverige.
 
Det hade varit underhållning till 100% men inte bara det, utan tjejerna & killarna får ju hjälp och Moreno tjänar pengar. Så om ni träffar tv4 för vidare denna idén ;)
 

Mellanmålstips

Kategori: Allmänt

Tillsätt den frukt i den mängd du vill ha
1/2 dl solroskärnor
1 msk lätt kvarg
 
gör såhär:
Skiva frukten i lagom bitar, skölj i vatten. Lägg i en fin matskål. Strö över solroskärnorna. Tillsätt en klick lättkvarg på sidan om. 
 
Voila!
 

utvärdering hoppning

Kategori:

Dagens träning gick jätte bra! Första "hindret" sprang hon igen om haha! Men been there done that.. Jag blev inte arg eller ledsen då jag haft samma visa med alla hästar!
 
Jag samlade upp henne och satte mig bakåt för att få energin uppåt, och det funkade jätte bra! Hon hoppade väldigt runt över. Hon hade mycket lättare för sig i början än vad alla andra haft. Jätte roligt och ser fram emot nästa gång! :)
 
7/10
 
Detta kan jag förbättra : Få henne att ta längre steg och inte trippa så mycket, samlad gångart med energi utan att springa ifrån.
 

Även Vinur fick skutta lite. Vi har inte hoppat sen i somras men gud! Vilken hjälte han är! Jag red mot hindret och drev och drev och drev och innan hindret satte jag mig ner, böjde mig bakåt och gjorde en halvhalt och släppte sedan av och jisses vilket hopp han gjorde. Har video på det men jag blev så chockad så man hör min röst en del i slutet haha!
 
Jätte roligt när man känner Vinur dra mot hindret = han tycker det är skoj!
 
8/10
 
Detta kan jag förbättra: Mer energi i galoppen.
 
 
 
Mina fina stjärnor! <3

semester i sommar

Kategori: Allmänt

En dröm jag har är att i sommar få åka till en stuga i skogen, den ska helst ligga vid en sjö. Men det viktiga är att hästarna ska få vara med. Skulle vilja vara borta i iaf en vecka. Bara få vara. Mysiga sommarturer på hästarna, bada med hästarna, sola, äta mysiga middagar tills solen går ner.
 
Förra sommaren jobbade jag enbart så denna sommaren hade jag verkligen uppskattat en sånhär semester..
 
Stugan ska ligga för sig självt och kanske en bit från centrum så man kan åka och handla om det blivit för trist. Men tror denna semester hade passat mig väldigt bra..
 
 
Har ni några semester drömmar?

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

Ska strax upp till hästarna och fira dem på alla hjärtans dag;) Hur man nu gör det..? Ska unna dem med massa gott som frukter, knäckebröd och sirap! Namnam för pollarna!
 
Ska rida till ridhuset på Idun med Mimmi på Vinur och träna lite bommar för första gången!! Så video kommer upp senare! :)
 

kaxiga grimmor

Kategori: Allmänt

Eftersom Idun har en del attityd och att jag bara har min rosa discogrimma till henne bara måste jag införskaffa mig dessa till henne från min favvo butik Hööks!!
Så balla!!
 
 
Kostar bara 79 :- st

dålig dag...

Kategori:

Den dagen har varit riktigt usel.. Bråkat med folk som står mig nära men även insett var vissa människor står när det väl gäller. Rätt ledsen och besviken då jag trodde vi stod varandra närmare än så.. Men fuck det kan få bättre vänner..

Benskydd

Kategori: Allmänt

Jag har faktiskt aldrig använt benskydd på mina hästar förutom Alizette. Men tror att jag ska införskaffa mig ett par åt Idun tills vi börjar hoppa då hon är så väldigt känslig mot allt.
Hon har varit mer sjuk på dessa månaderna än vad Gandur och Vinur varit tillsammans. Haha nä lite överdriv där men hon är överkänslig för att vara islandshäst. Really.
 
Så nu är frågan, jag tänker inte lägga flera hundra på ett par skydd. Söker hållbara, stilrena benskydd till rimligt pris..
 
Finns ju dessa från Hööks för 189 :-
 
 
Annars kan jag alltid vänta till Falsterbo Horse Show 2013 woppp!!!

Hästfocus

Kategori: Allmänt

Fick igår sms angående bekräftelse på artiklen om mig i tidningen Hästfocus. Läste igenom den och allt stämde bra. Och det kändes framförallt jätte roligt att hon fått fram den "bilden" av min ridning jag har. Längtar tills tidningen kommit ut så jag får se hur den blir i helhet och ska bli roligt att se vad ni tycker.
 
Men ska bli extra roligt att kunna stötta er i samma situation eller bevisa för de trångsynta ryttare som säger att Islandshästar inte kan hoppa osv.
 
20/3-13!!!!

damn it!

Kategori: Allmänt

Blev ingen ridning idag. Kul. Hejdå. / Arg Emilia Ståhl

Önskelista

Kategori: Allmänt

Det var jätte roligt när jag kollade tillbaka på min önskelista detta år. Jag såg att jag har fått allt jag velat hha förutom årskort på hälso & hårförlängning. Klarar mig utan hårförlängning då det finns viktigare saker i livet men hade suttit fint med ett kort på hälso!
 
Men det jag ville få ut i detta inlägg var hur lyckligt lottad jag är som har så mycket. Det ska jag ta med mig och tänka på dem dagarna jag blir sur på mamma för att jag kanske inte fick dem där ridbyxorna på rean.
 

On my way home

Kategori: Allmänt

Precis slutat på praktiken, skönt! Bara en dag kvar nu sen är min praktiktid slut! :) Fem veckor har gårt väldigt fort....
 
Ska nu sitta på en buss i nästan 1,5 h så hemma cirka 14.30. Då drar jag upp till stallet och rider ut på Idun. Ska bli jätte spännande att se hur hon känns efter tömkörningen. Tror det var bra att hon var ute på en promenad igår så hon inte är fullt så pigg idag.. Men man vet aldrig med Idum ;) Skämt & sido!
Älskar min lilla bebis och det är jätte kul att man varenda dag oavsett hur passet gick föregående dag känner att man ser fram emot dagens tur/pass. Då vet man att man hittat rätt häst.. Och det kan jag intyga att jag har! Världens finaste bästaste julklapp! <3
 

Mellanmålstips

Kategori: Allmänt

2 avokado halvor
1 burk tonfisk
2 kokta ägg
1/2 dl keso
 
gör såhär:
Dela avokadon i två delar, ta bort kärnan. Ta bort tonfisken ur burken och häll ner i en bunke. Blanda i keson , rör om! Tillsätt sedan strimlat ägg.
 
Voila!
 
 

Obs, ta bort äggulan!!

mopedolyckan

Kategori: Allmänt

När jag tänker tillbaka på den där dagen den 8 augusti förra året blir jag alltid nedstämd och lite ledsen. Det var den dagen då jag hade min mopedolycka på vägen till jobbet. Precis utanför jobbet i korsningen dvs.. För er som inte vet kan ni läsa här: http://hd.se/bjuv/2012/08/08/moped-korde-omkull/  .
 
Det som får mig att tänka på det är minnena som sitter som ett frimärke på min kropp. Inga synliga skador då utan smärta.
Varje natt har jag ont när jag ligger på vänster sida. Det skaver i revben och när jag sträcker på mig känner jag hur dem flyttas. Min armbåge sticker och värker. Det är nog den som är allra värst.. Så fort jag kommer emot något gör det så ont så jag vill skrika. Jag har märkt på senaste tiden att jag inte kan göra saker lika snabbt med vänster arm som den högra.
 
Jag är en människa som hatar att lyssna på folk som klagar, därför klagar jag helst inte över det. Men jag har verkligen tröttnat på smärtan...
 
Det är inte bara smärtan jag hatar utan min rädsla för att köra moped är inte heller så kul längre.. I somras körde jag och padde på Ring Knrustorp och hoppade på crossbanan men det hade jag aldrig idag vågat. Jag saknar den känslan. Det var så roligt ju! Jag hade verkligen jätte kul och har tidigare nämnt att om jag inte hade någon möjlighet att ha häst hade jag velat ha cross..
 
Men jag är lyckligt lottad, jag överlevde. Hade det varit ett fordon bakom mig hade jag idag inte överlevt.
 

nanna time

Kategori:

Efter att ha somnat tusen ggr bestämmer jag mig nu för att lägga mig för dagen. Hoppas ni haft en bra dag, för det har jag! Natti!

update tophorse

Kategori: Allmänt

Såg föresten att man även kunde egendesigna tävlingspolotröjor också. Det hade jag velat!!
Då hade jag lätt beställt en marineblå med vit krage där det står min logga www.satsandeallroundryttare.webblogg.se i swarowski!
Det ska jag göra när jag kommer igång och tävlar mera!
 

Designa själva!

Kategori: Allmänt

Hittade en jätte rolig hemsida på internet där du själv kan designa ditt täcke, schabrak, huva osv.
Jag tycker att ovanligare utrustningar är roligare än vanliga så hur perfekt och skoj hade det inte varit med ett helt egendesignat?
 
Du kan designa detta på www.tophorse.se.
 

gossigt

Kategori:

Har nu fixat stallet och myst med pollarna. Jag gick med Idun på en liten prommenix. Sen satte jag mig i snön och Idun tryckte verkligen mulen mot mitt huvud och sen stod hon så i iaf fem minuter utan överedriv. Hon är så gosig min lilla tös!!
 

Snygg hoppoutfit

Kategori: Allmänt

 
Brunt & Orange = L O V E L Y!

snöööö

Kategori: Allmänt

Ska nu upp till stallet och skritta ut på Idun i skogen och bara mysa. Vi hörs sen!
Innan Iduns TOTAL MAKEOVER haha..

Löshoppning?

Kategori: Allmänt

Åh skulle så gärna vilja löshoppa min Idun!! Hade varit jätte kul att se hur hon rör sig inom den fronten och vore ju framförallt bra för henne att i början hoppa utan ryttare så hon "lär sig själv".
 
Tror verkligen på det här med löshoppning då hästen får jobba utan ryttare på ryggen och själv på sköta avståndet.
 
Någon som vet någon löshoppning i närheten av Kågeröd? Eller om det kommer bli någon inom Kågeröds RF? Tror att många hade tyckt det varit kul och föreningen hade fått in pengar på det! Klirr i kassan..
 
Ska höra runt, återkommer!
 

Sadel

Kategori: Allmänt

Hade förut en gudaskön hoppsadel som var väldigt uppbyggd både fram & bak. Men när jag sålde min kära Alizette fick den följa med... Idag ångrar jag det då jag just nu bara har dressyrsadlar.. Har iof en allroundsadel men den ligger inte bra..
 
Söker därför en allroundsadel mot hopp eller en hoppsadel för bra pris. Ett plus i kanten om den är brun!!!
Vet ni någon som vill bli av med en hör av er!!
 
 
Dröm sadel...

Behind the sceene

Kategori: videor

Kaoz i skogen

H O M E - S W E E T - H O M E

Kategori:

Precis kommit hem efter skidturen i klåveröd.. DÖD!
Hur kan en gammalgubbe på 60 + ha bättre kondition av mig?? Aja han har nog mycket teknik...
Riktigt bra träning iaf! :)
 
 
Röd i hela huvudet!!

mellanmålstips

Kategori:

För er som inte håller så hårt på rutiner kan ni äta samma mellanmålstips som jag , semla!!

Mellanmålstips

Kategori: Allmänt

1 dl keso
1/2 banan
kanel
 
Gör såhär: Ta en dl keso i en skål, pudra med kanel efter smak. Skiva till sist bananen på sidan av skålen. ( Skiva bananen sist så den är frsäch. )
 
Voila!
 

ny dag nya tag!

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla fina läsare! Allt bra idag?
 
Har precis smällt i mig lite frukost och passar nu lilla Love medans jag gräddar en kladdkaka i ugnen:) NomNom!
Om en stund kommer morfar och hämtar mig, då ska vi bege oss till skånes sälen = klåveröd. Vi ska åka lite skidor och sånt skoj! Mysigt! Extra kul med morfar, han är så duktig på att åka skidor!
 
Efter skidturen ska jag bjuda på fika sen åka till stallet och rida Idun. Idag ska jag bara skritta henne på långa tyglar. Sen ska jag nog rida Gandur & Vinur. När man är ledig får man ta tillfället i akt ;)
 
Ikväll har jag inga planer alls faktiskt, vi får väl se vad som händer!
 
 
Jag och Gandur förra året på höstritt med Sanna!

Mellanmålstips

Kategori: Allmänt

Något som är väldigt bra för kroppen är kvarg. Det finns i alla olika märken som Ica, Valio & Arla. Men problemet är att det smakar blä... Men ett riktigt bra tips är att blanda det med Fun light saften. Häll i en msk och blanda runt.. Voila! Stor skillnad!
 
Vill du däremot istället ha tuggmotstånd, värm frysta bär i micron och blanda i. Namnam!
 

tävlingskavaj

Kategori: Allmänt

Har funderat över vilken färg som är snyggast att ha till mina stövlar & hjälm....
Valen står mellan, röd, brun eller blå. Tycker det är jätte svårt! Så jag och Tessan kom med förslaget att köpa alla tre men ekonomin håller nog inte med.. ;)
 
Alla är så snygga.. :(
 

Dagens pass

Kategori:

Dagens tömkörning med Idun gick fruktansvärt bra! Med tanke på att hon aldrig blivit tömkörd förut skötte hon sig exemplariskt! 
Therese var riktigt duktig och det är nog lite därför det gick så himla bra! När jag hoppade upp på henne efteråt kändes hon som en dröm.. Hon var så mjuk och följsam. Det kändes som jag satt på någon annans häst för inte var det samma som jag ridit dit på! 
 
Passet får lätt en 10/10!!
 
Detta kan ja förbättra : Inte fibbla så mycket med mina händer. Använda yttertyglen mer och förstå dens funktion. Endast använda inner när jag svänger / ställer. 
 
Jätte tacksam över hjälpen jag fick idag! Tack finaste Therese!<3
 

Vem behöver en Tobbe Larsson när man har en Therese Olofsson?

Kategori: videor

Första gången hon blivit tömkörd, hon blev så fin !!

Kingsland summer collection 2013

Kategori: Allmänt

Nu har Kingslands summer collection kommit ut och jag vet inte riktigt vad jag ska säga.. Jag gillar förtillfälet inte de starka färgerna i stora mängder... Lite clown aktigt.. Men man kanske ändrar sig. Men självklart roligt med lite mera färg!
 
Känns som collektionen går i två olika gener. En vågad och en stilren. Jag gillar den stilrena.
Har satt ihop två collage så ni får se.
Enjoy!
 
 
Alla kläderna är faktiskt riktigt läckra.. Men gillar det i lagom mängd. Så kanske en av pikéerna där uppe till ett matchande schabrak men sen svart? Ja jag vet inte. Men här har ni lite smakprov såhär på kvällskvisten! ;)
 

Peppad!!

Kategori: Allmänt

Påväg hem nu från jobbet.
Ska hem & hoppa i ridkläderna och rida ner Idun till ridhuset för tömkörning!
Hon har aldrig blivit tömkörd förut så lite spänd hihi!
Update kommer senare! ;)

Veckoplanering

Kategori: Allmänt

Matchning

Kategori: Allmänt

Hur viktigt tycker ni det är att matcha sin häst?
Självklart är inte det de allra viktigaste då ridningen är det viktigaste men visst är det roligt att matcha och kombinera olika färger?
Jag försöker alltid matcha mina hästar så gott som möjligt. Dels för det är snyggt(!!) men också för att det är roligt. Det ger ett väldigt rent och fräscht intryck som jag tycker är väldigt viktigt.
 
 
Snygg outift bild gjord av http://www.teametella.blogspot.se
 

träning ger färdighet

Kategori:

Har under en längre period haft träningar för mimmi på Vinur. Blir man glad när man får ett sånt här sms eller? Det är roligt att lära ut sin kunskap till andra, men även nyttigt så man får en bild över hur mycket man faktiskt kan. ä Här är iaf smset ; Mimmi: Märkte i dag när jag red lite grann att jag utvecklats och att jag fick i gång honom utan pisk och allting , kände verkligen tillit och hade aldrig känt så igen om det inte varit för dig. Så vill bara tacka dig att du pushar mig så som du gör och att du hjälpt så mycket , jag uppskattar det väldigt mycket och hade inte varit här om det inte varit för dig och du är som en extra syster för mig :)<3

guldiga stigbyglar?

Kategori:

Eftersom jag har brun utrustning ( vilket tjat om denna utrustning.... ) så är det snyggast att matcha med passande färger. Och något som är galet snyggt till brunt är orange!
Men hur fult är det inte med mina röda stigbyglar då?..... Söker nu alltså guldiga stygbyglar. Någon som vet var man kan köpa snygga guldiga stigbyglar förutom på HÖÖKS? Vill att dem ska vara lite mer blingiga än vad dem på HÖÖKS är. Så tipsa tipsa länka länka!
 
 
 

a m a z i n g

Kategori:

Sett många stjärnor idag, men den stjärnan som lyser allra klarast är du. <3
 

Ponnyakuten

Kategori: Allmänt

Riktigt roligt avsnitt idag!
Moreno känner jag igen från HC. En bekants föredettas släkting! Sjukt skoj att se honom rida IRL. 
 

Living in a dream

Kategori:

Haft två amazing days på hästfronten.. Spenderat all tid på Flyinge & Helsingborgs ryttarföreing.
Har gått runt bland massa kända ryttare och fått sett massa fantastiska ritter.
 
Att få gå där med Therese gör att man känner sig extra speciell.. Hon känner till allt om hästfolken och känner en del inom sporten. Vi gick förbi Niclas Arvidsson och jag tänkte peta på Therese för att göra henne uppmärksam på vem det faktiskt var då han är en väldigt framgångsrik ryttare inom hoppning. Men istället hälsar han på henne och hon på han. Jag blev så chokad! Hon känner honom och tränar en del för honom. Såna tillfällen blir liksom hela tiden.
 
Att kolla på 145 hoppningen gör mig aldeles tokig.. Blir så fruktansvärt sugen på att ha egen STORHÄST och själv komma dit en vacker dag. För jag vet, att lägger jag manken till och verkligen satsar den dagen jag har en storhäst kommer jag komma dit. Bara jag vill.. Jag längtar.
 
Även fast jag känner såhär betyder inte det att jag inte vill ha Idun, för det vill jag!! Hon är helt perfekt för mig just precis nu. Och vi har massa skoj kvar på både träning och tävlingsfronten.
 
Jag & Idun håller just nu på att lära känna varandra och har massa kvar, hoppning, dressyr, fälttävlan, galopp och islandsridning.
 
Jag & Vinur har gjort allt men satsar på IslandSM och galopp detta året. Eller satsar nog på galoppen nu och islandSM nästa år..
 

Dagens ritt

Kategori:

Har precis kommit hem från stallet från en helt galen tur på Idun. Har aldrig varit med om en häst som blir så pigg av att stå en dag... Idag tog det iaf fem minuter för mig att komma upp i sadeln. Sen var det bara full galopp hela vägen. Höll på att trilla av när hon tvärstannade för en fkn kanin. Känder verkligen den där känslan man får innan man trillar i marken. Men jag klättrade upp igen och fortsatte i full galopp. När jag fått kontroll saktade jag av och fattade galopp igen. Reglerade tempot från arbetsgallop till snabb galopp. Detta gjorde jag för att stärka hennes galopp. När hon blivit mer varm och kontrollerbar började jag att göra galoppfattningar från arbetstrav.
 
Dagens ritt gick väl hyffsat bra. Älskar min fina fina fina Idun frá Errarp!!

En 6/10
 
Detta kan jag förbättra:Mjukna i handen.
 

Galen duellhoppning final

Kategori: videor

Vilket drag!! Jenny Christensen gjorde en grym ritt!!

vad har jag för läsare?

Kategori:

jag har en del läsare på min blogg varenda dag och det är en hel del som jag faktiskt inte har en aning om vilka det är. Men eftersom ni kommer tillbaka varenda dag verkar ni ju gilla de jag skriver. Men vad tycker ni är roligt att läsa om? Kom med förslag och tips! Gör er själva en tjänst och kommentera !:) kram

Så blir jag så glad som på bilden ;)

Fälttävlansclinic med Jan Jönsson

Kategori:

Jag fick som sagt massor av nya tips igår från clinicen med fälttävlanslegenden Jan Jönsson. När ni rider mot ett ovanligt hinder, ( ovanligt högt eller titt hinder ) så antar jag att ni INTE rider likadant som ni kanske gör på ett litet 80 kryss ? Vi fibblar med händerna, håller in hästen och släpper av precis innan. Så fel!! Jag har alltid gjort så men ack så fel jag haft... Visst ska man anpassa anridningen åt hindertyp men det är viktigt att vi håller samma växel hela vägen. Ett tips jag fått med mig till mig och idun nu när hon aldrig hoppat är att trava mot hindret utan att göra någonting. Bara följa med och bara vara mjuk på handen. Varför? Jo, för grunden till en bra, stabil och säker hopphäst är att hästen själv mäter ut motståndet. Det är alltså inte ryttarens uppgift. Har jag aldrig någonsin tänkt på. Han hade jätte bra tips men dessa var dem jag plockade med hem i säkert förvar.

happy feeling

Kategori:

Sitter på jobb på dåligt humör när jag får sms från tessan om vi ska dra till Helsingborg efter jobb o kolla resten av hopptävlingarna. Glädjen bara sprids genon kroppen. Glad att jag funnit en lojal vän.



update

Kategori:

sitter just nu på frukost på jobb o dricker kaffe. Stor tjej haha... Ska ut och rida Idun när jag kommer hem. Idag ska vi klättra och lite terrängträning. Hörs !:)

Flyinge & hfrk

Kategori:

Har lärt mig så fruktansvärt mycket idag. Har fått mycket inspiration från fälttävlansclinicen med Jan Jönsson. Även blivit peppad av Annamaria Andersson - gallopörcoach. Suttit och spekulerat olika ryrtares ritter i grand Prix 145 hoppningen. Blivit så peppad inför inhoppning med Idun. Delar med mig av allt nytt imorgon istället då jag är så tömsig.... Hoppas ni haft en super dag ! Nu ska jag sova.. Natti!!

Avslutar dagen på bästa sätt

Kategori:





Underbar middag von daddyjoe samt ett varmt dopp i vårt massagebad. Efter en kylig dag fullproppad av massor av ny hästkunskap sluter jag nu ögonen för att sedan sammanfatta dagen. Hörs om en timma eller två!

Min dag i bilder

Kategori:

















skräpmat

Kategori:



Har man suttit och frusit hela dagen o kollat hästar är det helt ok med fet mat från max!

lever gott

Kategori:



Så roligt!!

Kategori:

 
När jag läste detta inlägg som Filippa skrivit blev jag så glad!
Äntligen börjar andra med islandshäst också förstå hur viktig hoppningen är för islandshästens gångaret men främst galoppen.
Klart det är kämpigt från börjanatt ens få hästen att hoppa hindret och inte springa över det men tro mig, ni kan bara ni vill!
I början sprang Vinur fram, puttade ner det med mulen och gick sedan över det......... Men jag har kämpat och vi har kommit upp till en bana på 90-1m.
I belive in you icelandicmänniskor! Stay strong!

next up, Helsingborg

Kategori:

145 hoppning nu med tessan wopp!!

Värmer som solen

Kategori:

klicka in!

Kategori: Allmänt

Nu är det så att jag hittat en grym blogg... Den handlar om Emma som är väldigt aktiv inom islandsridningen.
Hon rider sina två islandshästar Freyfaxi och Eydir.
 
Emma vet vad hon vill och verkar vara en jordnära och helt underbar tjej!
Hon är nogrann med sina inlägg och ligger som nr.12 på islandshästbloggtoppen!
 
Tror på henne och hennes underbara hästar, ni kommer nå toppen om ni bara vill!

Klicka in på Emmas blogg : http://freyfaxi.blogg.se
 

Flyinge here we come!

Kategori: Allmänt

Påväg till Flyinge, kommer bli helt underbart med en heldag på hästcentrum!
Kommer ta massa bilder och filmer under dagen. Utvärderingar och reflektioner kommer, dont worry dear readers ;)
 
 
Bild på mig & Vinur..... ;) I wish haha! ( Balou )

I just hate missing you this much, it fucking hurts.

Kategori: Allmänt

 
 

Exciting

Kategori: Allmänt

Idag kom journalisten från tidningen hästfocus ut till mig. Hon ville göra ett personporträtt och jodå det hade jag verkligen ingenting emot!!
Detta har varit planerat ett bra tag och idag slutförde vi det!
 
Journalisten Rebecca var jätte trevlig. Hon fick följa med ut på en tur på hästarna och tror hon trivdes bra på Vinur!
Sen tog hon bilder på mig när jag red och vi avslutade med en gruppbild på mig och alla våra isisar.
Åkte sedan hem till mig och drack te och fikade för att värma oss! Men även för att svara på hennes frågor till tidningen.
 
Det har varit en spännande, lärorik och rolig dag. Min första " intrervju " med en hästtidning.
 
Jag har alltid sagt att jag velat bli något inom ridsporten, och det känns bra att bli det inom något speciellt = tävla hoppning, dressyr och fälttävlan med isis.
 
Numret kommer ut den 20/3-13. Håll utkik efter tidningen där ni kan läsa om mig och våra isisar, tävling, mål , reaktioner på tävlingsbanor, varför just islandshästar osv!
 

B E A U T I F U L

Kategori:

 
Min fina fina Idun Frá Errarp. I belive in you..
Ska nu dra igång med mararbete ( bommar ) osv. Tror att det kommer gå suveränt!

I NEED ( WANT)

Kategori: Allmänt

 
Allt detta kommer från min favorit hästbutik Hööks. Tycker dem har bra priser och bra artiklar med god kvalité!
Jackan kostar 479:- ( Vilket fynd! )
Västen kostar 399 :-
Stickad 199:-
Kavajen 599:-
Vantarna måste jag ha i alla färger!! 179 :-
Schabrak JH collection 369:-
Schabrak Legacy gold medal 329:-
 
Dessa är egentligen inga I needs.... Förutom kavajen. Det är bara "unnamigshopping" som jag helt klart tycker att jag förtjänar!
 
Som ni ser går alla artiklar förutom vantarna i marineblå. Känns som det är min nya favoritfärg inom ridsporten? ;)
Tycker färgen i sig är väldigt proffsig och stilren.
 
Vilken färg använder ni mest i stallet?

mellanmålstips

Kategori:

Du behöver:
Tre knäckebröd
2 dl jordgubbar
1 dl lättfil
Stevia socker eller vanligt socker

Krossa knäckebrödet till lagom stora bitar. Tina jordgubbarna. Sockra dem efter smak.
Häll sedan knäckebrödsmulet i botten, lägg på lite av jordgubbarna, häll på lite av filen och gör det i lager tills allt är slut.
Toppa med jordgubbarna och strö över lite extra socker.
Voila! Nyttigt mellanmål! :)

Respekt

Kategori: Allmänt

En sak jag stör mig på är när man rider i ridhuset och folk inte visar respekt. Jag rider sällan till ridhuset på dagarna pga just detta.
Det finns många i våran förening som inte borde få ha ridhuskort.. Jag kan förstå och acceptera om det är smbarn som rider fel och inte håller sig till reglerna eftersom det är mycket att tänka på..
Men när det sitter vuxna människor och bara rider utan att visa hänsyn blir jag förbannad! Skrittar på spåret när man själv är mitt inne i någon övning i högre gångart. Bara rider och skiter i om dem är ivägen. Det kallar jag oproffsigt. Det är precis som att dem ska vara så otroligt viktiga!
Förstår ni vad jag menar?
 
Vi letar just nu gård och hittat en där vi isf har eget stort luftigt ridhus. Så skönt det hade varit.. Rida vilken tid man vill, slippa trängas med respektlösa puckon!
 
 
Bild på ridhuset. Lite lagom haha..

Tävlingsoutfit

Kategori: Allmänt

 
Riktigt snygg tävlingsoutfit. Älskar brunt och marineblå tillsammans. Lite sportigt.
Måste köpa kavajen.. Från Hööks ( softshell ). Måste även ha vantarna också, i både bruna och blå. Jätte fina!

Övnings tips " bananen"

Kategori: Allmänt

Avslöja?

Kategori: Allmänt

Hemma igen från stallet!
Det har gått bra och jag behövde inte alls vara nervös. Nu är mina sneakpeaks slut. För nu är det hemliga gjort.. Någon som är nyfiken? :) Kommentera så lovar jag att skriva om det i nästa inlägg! :)
 
Favvostövlarna! :)
 

Vinur frá Granhaga

Kategori: Allmänt

Jag hade tänkt gå in lite djupare på Vinur idag.
 
När jag var sex år började vi leta ponny åt mig. Vi letade och letade men hittade ingen som passade mig. Eftersom jag var så liten så visste ingen hur länge mitt intresse skulle sitta i så då kom mamma på andra tankar.. Det var inte en ponny vi skulle ha, utan en islandshäst! För skulle jag tröttna gjorde det ingenting, då kunde fortfarande hon ha nytta av hästen.
 
Vi letade och hittade sedan en jätte fin fuxfärgat sto med namnet Sandy. Jag blev förälskad i henne. Allt var nästan klart, tills den dagen då ägaren ringde och sa att hon som ridit in henne hade köpt henne i sista sekund.. Jag var så ledsen..
 
Vi gav inte upp hoppet utan fortsatte leta. En dag åkte vi till kivik och tittade på en skimmel. Fin men inte helt ren bak.

En dag hittade vi Vinur frá Granhaga. Han fanns långt upp i landet och vi åkte för att titta på honom. Vi körde och körde långt in i skogen och tillslut kom vi fram till en liten gullig gård. Vi såg inga hästar någonstans, bara stora tomma hagar. Ägaren kom ut och till min förvåning var det ingen tjej, det var en gammal man med namnet Olle. Han var jätte trevlig och pratade med en väldigt mysig dialekt.
 
Vi gick mot hagen, den tomma hagen ( trodde jag ). Olle visslade och då hör vi dunder i marken. Det lät som åska. där , bakom kullen kommer en hel flock islandshästar  springandes. det var en så häftig syn. Han plockade ut Vinur och sin första klass hingst och jag blev förälskad i Vinur. Han såg så snäll ut.. Mamma och Olle red ut och när hon kom tillbaka var hon helnöjd. Han var så trevlig. Men han kostade lite mycket..
 
Mamma sa till Olle att han är jätte fin och verkligen en sån häst som hade passat oss men tyvärr är det lite mycket pengar.. Vi tackade för oss och jag var jätte ledsen.. Vi hoppade in i bilen och när vi startat knackade han på fönstret ivrigt. Vi öppnade fönstret och han sa att vi kunde få Vinur, med all utrustning till ett betydligt lägre pris. Vi tackade JA!
Olle såg nog vilken bra familj Vinur skulle komma till och tyckte hemmet var viktigare än priset. En riktigt fin man.
 
Någon vecka efter hämtade vi honom. Det var en sån härlig känsla att vi äntligen fått hem honom..
 
Jag började träna dressyr och hoppning men jag gled inte direkt runt på en räkmacka! Vinur var inte den som hade så lätt för sig... När jag red mot hinderna så sprang han fram, nosade på det, puttade ner det med mulen och sen gick över.. Helt otrolig!! jag kämpade och kämpade.. Mamma fick kommentarer som " ska du inte köpa en riktig häst till din dotter" blablabla.. Sånt skit snack... Då blev jag ledsen men idag vet jag att det bara var bullshit. Alla barn i min ridgrupp hade små ponnisar som gjorde exakt de tränaren sa, hur mycket utvecklades dem egentligen?
Jag fick kämpa varje lektion! Åren gick och vi lärde oss mer och mer. Kom ut på klubbtävlingar i både dressyr och hoppning. Det gick bättre och bättre.
 
Började sedan träna för Anna Aronsson i Lund och det gick jätte bra.
Det som idag är så kul är att folk har alltid sett ner på Vinurs kunskaper men idag hoppar han bättre än många ponnisar.
 
Men allt har inte varit kul.. Han har varit allvarligt sjuk flera gånger.. När han var yngre ( föl ) drabbades han av lungiflammation och ingen trodde att han skulle överleva, men det gjorde han. När han kom till oss så fick han en fistel . Det är en knöl som satte sig bakom örat som det kommer var ur. Vi opererade bort den och fick hem honom igen. En månad efter fick han en ny fast på vänstersidan.. Denna var betydligt större och vi trodde inte att han skulle överleva.. Operationen kostade massor men jag hade precis förlorat min vovve så mamma och pappa kände att det var inte läge att jag skulle förlora min häst också.. Så operationen gjordes och fisteln satt 0,5 cm från hjärnan. Men han överlevde.. Helt otroligt!
Han har haft foderstrupsförstoppning ett antal ggr och även det har han överlevt. Men de allvarligaste var det som hände innan jul detta år... Siv ringde från stallet och sa att Vinur var sjuk. Vetrinär kom ut men hon kunde inte få honom bra och sa att vi måste åka in till hästkliniken. Jag mamma & Mimmi åkte in kl 23.00 på natten och vi var så oroliga... När vi kom fram kändes han piggare och jag fick upp hoppet igen. Vi ställde in honom i en undersökningsspilta och dem började undersöka honom. Dem tog ner en sond i magen, röntga och massa annat. Vinur bara hängde med huvudet. Det blev för mycket för mig... Jag sprang ut och grät. samlade mig och gick in igen. Då var det blod överallt. Jag gick fram för att hålla upp Vinurs huvud. Tittade på mamma och hon gav mig minen att han inte kommer överleva. Han hade fått tarmvred.. Operationen skulle kosta upp till 100 000 och det var endå ingen garanti att han blir bra.. Jag började gråta igen. Vi ledde in honom i en box och han la sig ner direkt. Vi ombeddes att säga hejdå, mamma gick in först och hon grät och grät. Mimmi gick in sen och sist jag. Han la huvudet i mitt knä och jag pratade med honom och tackade för alla åren. Jag pussade honom och sa " Vi ses snart igen, jag älskar dig! " Ställde mig upp för att gå ut. Då hör jag något bakom mig, Vinur reste sig upp med sina sista krafter för att följa med oss hem. Det blev bara för mycket.. Vi åkte hem och jag och mamma grät hela natten. Jag sov inte den natten. Jag la mig på soffan och kollade på tv i samma klaäder jag hade på kliniken. Jag stank häst, kläderna fulla av spån och blodfläckar. Mina händer var också blodiga. Jag ville inte tvätta mig. det var det sista jag hade kvar av Vinur. Dagarna gick och han levde fortfarande men det var för tidigt att säga att han skulle överleva. Jag och mamma hade kollat på internet över hur många som överlever tarmvred och det gjorde i princip ingen häst.. Vi tappade hoppet.
På måndagen skulle jag till skolan, jag ville inte. Jag hoppade av på berga trafikplats och gick till kliniken för att hälsa på honom med Evelina som stöd. Han hade bajsat och stod på benen när jag kom. han såg så glad och livfull ut. Jag var så glad.
Några dagar senare ringde dem och sa att han var i stabilt läge och vi kunde hämta homom. Ingen kunde fatta att han överlevde. Minst vi!
 
Vinur betyder allt för mig. Han är min hjälte. Ställer upp för mig i alla lägen. Han är ingen hopphäst, men hoppar allt ändå, han är ingen dressyrhäst, men går fint i dressyren iaf! Han är ingen fälttävlans häst, men han gör det iaf!
Vinur kan allt som en ponny kan, fast han kan en sak som ingen annan ponny kan, han kan tölta. Min fina Vinur, värd guld!
 
 
Bild på mig och Vinur den dagen då jag åkte till honom istället för skolan <3
 

Svara ärligt!!

Kategori: Allmänt

G O D M O R G O N

Kategori: Allmänt

Har precis vaknat och är lite nervös inför dagens händelse... Men ska också bli jätte kul!!
Ska nu peta i mig en stadig frukost och sedan hoppa i ridkläderna!
Jag har gjort lite tidsinställda inlägg åt er så ni får något att läsa idag ;)
 
Bild på mig & min underbara lillebror Love<3

Ni har väl inte missat?

Kategori: Allmänt

 
 
Missa inte detta!
En händelserik dag med mycket skoj, skratt, spänning och kunskap.
Landslagsryttare från dressyr, Fälttävlans Legenden, och andra kändisar kommer vara där och hålla clinics. Det kommer även bjudas på Voltige, körning, Gymkhana, kora skånes snabbaste ponnyomhoppningsekipage. 
Fri entré!

10:00-16:00 be there!

från nyttig till onyttig

Kategori:



Pizza från pizzaplus von Mimmi... Nomnom!

brunt & svart

Kategori:

Lånat bilden från tennisryttarna.blogg.se. Måste säga en sak... Så glad jag blev av bilden!! Haft så tufft med matchningen till mina bruna stövlar och bruna hjälm men hur snygg är inte denna outfiten? Lovely....

Det som är kul med min nya utrustning är att jag är unik. Alla bär inte brunt.. :)

Sneakpeak number three

Kategori:

Imorgon kommer något spännande att ske mig och hästarna... Var extra uppmärksamma imorgon kära läsare! Längtar!!

Miss Fluffy

Kategori:





handsome

Kategori:

Idun är så fin i Tessans gamla täcke. Tror hon själv tycker hon är rätt snygg i det också... Min lilla bitch :)

mellanmålstips

Kategori:

Knäckebröd, smör, banan och saltadejordnötter. Mums fillibabba!

bustur i snön

Kategori:







Speciell relation

Kategori: Allmänt

Jag har lagt märke till vilken härlig relation alla verkar ha med sina isisar.
 
Jag har en väldigt god relation till mina hästar. Jag kan vissa dagar bara åka upp för att sitta vid deras sida i hagen och bara mysa och spekulera hur hästen rör sig. Oftast sitter jag inte ensam, vilken häst det än är så brukar den oftast stå bakom mig, sidan om mig eller framför mig. Det är precis som att isisen klassar oss som sin flock. Dem accepterar våran närvaro och njuter av det.
 
Det var länge sen nu, men när jag var yngre brukar jag sätta mig i Vinurs box och bara sitta där medans han gick runt. Aldrig att jag var nervös över att han skulle trampa på mig eller göra något dumt. På något sätt känner jag att han är rädd om mig.
 
På sommaren brukar Vinur alltid ligga i hagen när det är varmt. När man då ska hämta in honom får man ofta dra upp honom. Då kollar han bara på mig som " tror du jag tänker resa på mig?". Han känner sig väldigt behaglig med min och familjens tillvaro. Ibland ger jag upp och sätter mig vid hans mage och lutar mig bakåt. Ligger och steker. Nu kommer säkert någon tycka att jag har dålig horsemanship men har man en häst som Vinur så händer inget . No offense men han är unik, ingen kan mäta sig med honom.
 
Jag gillar stora hästar och i framtiden kommer jag säkert skaffa en pga att jag vill utvecklas mer inom hoppning, dressyr och fälttävlan men kommer aldrig känna samma för en storhäst som jag känner för våra islandshästar. Det är mer harmoni och mys.
 
 
Ursäkta suddiga bilder, han är inte så bra på att poosa ;)

foderstrupsförstoppning

Kategori: Allmänt

Jag är fruktansvärt kinkig med vad Vinur äter och inte. Han har väldigt lätt för att få foderstrupsförstoppning så han är extra känslig mot mat i större bitar.
 
För er som inte vet är foderstrupsförstoppning något hästen kan få om den stressar i maten och inte hinner tugga. Den sätter i princip i halsen. Vinur har gjort detta ett antal gånger och vi har fått tagit ut vetrinär. Men de senaste gångerna har vi fått upp det själva genom att massera halsen. Men inget jag rekommenderar att ni göra förens ni varit med och sett hur man gör ett antal gånger...
 
Vinur kan inte äta havre, krossade havre, hela äpplen, morötter osv. Det vi ger honom är betfor.
 
Men ibland tycker jag synd om honom som aldrig får något sött och gott så idag rev jag massa morötter åt honom. Och gisses! Vad glad han blev haha! Lilla gullepojken!
 
 
Har era hästar haft foderstrupsförstoppning? Vad får era att äta?

Tränings pass nummer två!

Kategori: Allmänt

Red Vinur idag för första gången på ett bra tag. Men känner honom så väl så det klickar liksom direkt mellan oss.Valde även på honom att rida barbacka av samma anledning.
 
Idag tränade jag på övergångar. Jag skrittade fram honom på långa tyglar på åkern. Han var jätte pigg! Efter tio minuter plockade jag upp tyglarna och började ställa honom åt båda hållen. han kändes mjuk men hängde sig lite på vänster tyglen...
 
Jag plockade in honom på en volt och började först trava i arbetstrav på tyglen. När det kändes bra övergick jag i tölt. Jag försökte få energi i tölten men utan att det skulle gå så fort. Han har svårt att gå i energifull tölt på volten så fick rida som en galning för att gå honom att bibehålla den ens men till slut gick det bättre.
 
Fattade sedan galopp och arbetade honom lite på tyglen där med. Som beröm för att han ska tycka det är lite roligt släppte jag honom så han fick springa av sig, precis som jag gjorde med Idun.
 
Fångade sedan in honom igen på en volt och skrittade. Jag hade bestämt mig för att skritta med god energi, sen välja en gångart han ska gå in i direkt. I början när jag tex valde trav började han tölta. Fick då prova mig fram och tillslut hittade jag knappen. Jag får lägga ner honom i lite låg form och "ha hela hästen framför mig". Svårt att förklara men försöka få honom lite längre och inte så samlad. Då gick han in i trav. Saktade av till skritt och gjorde samma till tölt. Då fick jag korta upp honom lite, få honom mer samlad och få energin mera uppåt. Böjde mig lite mer bakåt och tänkte "upp med energin". Då töltade han. Saktade av och tog galopp från skritt. Lätt som en plätt. Bara lirkade ner honom på tyglen och dutta med galoppskänklen. Han är så duktig så!
 
Gjorde sen allt detta mer tätt och han kändes väldigt lyhörd.
 
Skrittade av honom och gav honom mycket klappar! BusVinur! <3
 
Detta kan jag förbättra: Ha mera tålamod, bli mjukare på handen och göra mindre hjälper.
 
 
Finaste bebisen <3

Tränings pass ett!

Kategori: Allmänt

Började idag rida Idun. Jag valde att rida henne utan sadel för att jag oftast blir mer avslappnad i det läget och Idun är väldigt känslig i ridningen, minsta lilla spänd så blir det bara soppa av det hela!
 
Eftersom det kommit så mycket snö så går det väldigt bra att rida på åkern så skrittade henne på långa tyglar över hela åkern, fram och tillbaka tills hon slappnade av. När hon blivit avslappnad styrde jag in henne på en liten volt. Fortfarande på långa tyglar. När jag kände att hon började gå balanserat i skritten på volten plockade jag sakta upp tyglarna. Gör man allt för fort och begär massa i början blir det bara kaos..
 
Började med banan övningen, låg form och mycket böjning men på halvlånga tyglar så hon verkligen får upp ryggen. I början var hon väldigt springig i skritten, men jag fortsatte lugnt och gjorde ingen stor grej av det, utan hon fick fortsätta gå där tills hon slappna av. Tillslut slappnade hon av och gick jätte mjukt och fint i balanserad  skritt. Då bytte jag till andra varvet och samma visa där!
 
Sen red jag likadant på en åtta bara att jag gjorde halt på mitten innan man ställer om för andra skänklen. Hon kändes tillslut jätte bra!
 
Gjorde samma sak i traven fast på större volt. Där blev hon väldigt springig men tillslut slappnade hon av där med.
 
Som beröm fick hon galoppera av sig på åkern, bara de att jag inte fick stopp haha...
 
Nöjd över passet! En 8/10!
 
Detta kan jag förbättra: Vänta in Idun, inte begära så mycket från början. Vara lugn i alla situationer och ta i henne som om hon vore gjord av glas.
 
 
 
 
Bus Idun! <3

Winterwonderland

Kategori: Allmänt

Nu ska jag upp till mina fina isisar pollar som just nu är i sitt esse! Snö ;)
Ska rida både Vinur & Idun som jag tidigare nämde.. Update kommer inom kort!

Frågestund?

Kategori: Allmänt

Hmmm???

Otrevliga bemötande på tävlingsplasten

Kategori: Allmänt

Har ni tänkt på så otrevliga de flesta är på en tävlingsplats? Hade man träffats på en tex en träning så hade man hälsat, pratat lite om sin häst, kanske gett ngn komplimang osv. Men aldrig att det skulle hända på en tävlingsplats! Det är precis som att det ska vara en status att vara otrevlig för att se viktig ut?
 
När man var liten och såg kändisar på tex falsterbo och dem bara gick förbi utan att kolla så uppfattade man den personen som " Oj, vad otrevlig". Men samtidigt, " Vilken cool ryttare, hon ser så upptagen ut.. ". I mitt fall var det Malin Baryard.
 
Det jag tror alla fått om bakfoten är att dessa ryttare är inte otrevliga utan bara så fokuserade. Jag skulle vilja spräcka den otrevliga bubblan! Därför ska jag säga vad jag tycker till ryttarna jag möter. Tycker jag att hon har en snygg outfit, då säger jag det = stärker hennes självkänsla! Tycker jag hon gjorde en snygg ritt, då säger jag det! = Stärker självkänslan ännu mera!
 
Sen finns det säkerligen de ryttare som faktiskt är fokuserade, men jag tvivlar på att alla är det. Men anledningen till att många är otrevliga beror på deras svaga självkänsla att våga bjuda på sig själv. Jag har mött många ( inte bara inom ridningen ) som jag tyckt vara rent ut sagt dumma i huvudet men som man senare förstått bara haft dålig självkänsla och inte vågat ta för sig liksom. Förstår ni vad jag menar?
 
Så vi som vågar bjuda på oss själva och säga vad vi tycker, gör det!! Håll inte tillbaka, på så sätt hjälper du den personen frammåt och du har gjort en god gärning.
 
" Vilken ryttare väljer ni att vara? Va den ni känner för och var sån du själv skulle vilja möta. Ett tips jag tror ni kommer komma långt med.."
 
 
Fina Amanda på min gamla Vinur! <3

Slutkörd

Kategori:





What's up with påsarna under ögonen? Snacka Slutkörd.. Hade endast blixt på..:(

Dagens diss!!

Kategori:



Kan ni gissa? Den som gissar rätt först får en länk och kommentar om er blogg på min blogg ;)

Uppe med tuppen, minst sagt

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla fina läsare!
Klockan är nu 5.00, jag satte klockan på 03.30 men znoozade fram till 4.45 haha.. Skönt! Nu sitter jag här framför brasan och äter en apelsin. Apelsinen är nog den goadaste frukten som åstakommit. Hade jag fått välja hade jag nog levt på apelsiner, enough said about apelsiner! ;)
 
Dagens 2do:

  • Praktik
  • Rida Idun i skogen, mjuka upp henne lite.
  • Rida ut på Vinur och träna lite övergångar.
  • Rensa min hästgarderob ( har tusen saker som jag aldrig använder som är rätt fina. Hm, kanske en bloppis? )
  • Bake a cake!
 

Trött tjej

Kategori: Allmänt

Efter att ha suttit framför datorn och designat mina visitkort är jag nu äntligen klar...
Jag fick ett special erbjudande som gav mig en gratis stämpell med min signatur samt korthållare till visitkorten.
Ska finslipa lite på dem innan jag skickar beställningen så beställer det nog imorgon..
Nu säger jag godnatt!

Mjukgörande "bananövning"

Kategori: videor

På denna videon är Idun överställd och går i alldeles för låg form. Hon påminner om en banan! Men detta får Idun att bli mjuk genom hela kroppen. BananIdun *

bad day

Kategori:

Vissa dagar känner man för att bara vara, strunta i allt socialt. Det har jag gjort idag, av privata anledningar.

exhausted

Kategori:

Hemma nu efter träningen och kl är tjugo i elva. Död... Det gick bra! Lite skojiga videos kmr in imorgon. Nu ska jag nanna. Godnatt!

Tankar kring topplistan

Kategori: Allmänt

Efter lite research på topplistan & klickande på alla möjliga bloggar som kommit med blir jag lite irriterad..
 
För det första gick grundarna till topplistan ( tennisryttarna.blogg.se ) ut med redan från början att man måste vara 100% ärlig med statistiken, men att de givitvis inte kan kolla allas statistik för att kolla upp alla deltagare eftersom det hade tagit en väldigt lång tid.

 När jag gick in på vissa bloggar kändes dem väldigt dåligt gjorda, slarviga inlägg, dåliga bilder, fjortis slang osv.
Jag vet inte men känns konstigt om en sån blogg skulle haft fler läsare än min då jag lägger rätt mycket tid på bilder, topics, utvärderingar etc.
 
Men vad ska man göra? Det viktigaste är att jag vet att jag är ärlig och kör mitt eget race. Sen får de andra deltagarna ta sitt ansvar och vara så "ärliga" de vill. Tråkigt att de ska förstöra för andra bara.

Men hyllning till er där ute som faktiskt skickade in riktigt statistik och kom med! Tummen upp verkligen!
 
 
Jag & Gandur 2011. <3
 

plans for tonight

Kategori: Allmänt

Ikväll efter Mimmi slutat jobbet åker vi direkt till stallet och fixar hästarna för att sedan rida ner dem till ridhuset.
Jag ska hålla lektion & sedan trimma Idun lite. Bilder och filmer kommer upp senare!

Topplistan över islandshästbloggar

Kategori: Allmänt

Idag kom topplistan och jag kom faktiskt med!! Så skoj!
Kom visserligen på plats 53 men what the hell! Jag ska kämpa mig uppåt!
 
 
Keep on reading my dear bloggläsare!

veckans upplägg

Kategori:

Mån - Idun ridhuset ( mjukna i nacken och komma loss ).
Tis - rida i skogen och öva på det jag gjorde föregående dag.
Ons - Bus i skogen på Idun men även lite mjukgörande. Träna Vinurs övergångar mellan tölt trav, tölt galopp , skritt galopp osv.
Tors - Vinur samma som föregående dag.
Fre - Idun ridhus , bommar.
Lör - Idun skogen , galoppfattningar. Vinur bus i skogen.
Sön - Dressyrträning på Idun (?)

Starka färger

Kategori:

Jag gillar starka färger på utrustning till mina hästar och använder det mer än gärna i måttlig mängd. Men jag tycker det ser så dumt ut på stora hästar. En stor häst i mina ögon är vacker, pampig och en väldigt reslig individ. Så på något vis tycker jag att man förstör hästens integritet när man spökar ut dem i skrikrosa schabrak med en matchande huva. Just my opinion..



Tankar & reflektioner kring PA

Kategori:

Tycker att ponnyakuten är ett fruktansvärt bra program. Det är underhållande eftersom vi hästmänniskor bara älskar action inom hästsporten. Men det är också väldigt smart upplägg. Man får så fruktansvärt många tips, gratis! Jag har idag fått med mig massor tips till mig och Idun. Både från marken men även uppe i sadeln. Tips, erkän era svagheter för er själva och var öppen för lösningar. Man tjänar inte på att leka ball och låtsas att man kan allt!

ponnyakuten

Kategori:





dinnertime

Kategori:




Fin färg i huvudet efter träningen ;)

fyspass

Kategori:

Har varit ute och sprungit i 20 min. Lite utfall och lite magövningar. Denna backen är verkligen sjukt jobbig.

- the sky is the limit *

memories

Kategori: Allmänt

Hittade lite bilder på mig & kära Vinur från "pay n cross" i somras.
Som han sköt ifrån på detta hinder även fast det var pytte..
Fina häst!<3

<3

Kategori:

- Enda gången vi backar är när vi tar fart.

Vinurbus

Kategori: videor

Uppsittning på damp Idun

Kategori: videor

Idag var hon endå lugn. Gnisslandet är när mina stövlar gnids mot sadeln ;)

breakfast

Kategori:

Bacon, knäckebröd , afil med kanel. Nyttigt och bra. En stadig måltid som får mig att fokusera mer på ridningen.



gård

Kategori:

Åh jag vill bo på hästgård.. Så mysigt att nu när jag precis vaknat och bara tassa ut till stallet och ge hästarna frukost.. Allt mys ! Tror att man på något sätt kommer hästen närmare. Vi har för tillfället en gård på lut. Till gården får man även ett stort luftigt ridhus med cafeteria. Vill flytta nu!!!! Så nu ska jag hoppa upp ur sängen och tjata på mamsegull..

Rekommendation

Kategori:



Rekommenderar denna bok varmhjärtat. Har nu läst klart den, jag läser sällan böcker men den har verkligen allt som faller mig i smaken. Mode, hästsporten, vänner, familj etc. Det har inte bara varit glädje att läsa den utan har varit en del tunga moments också.. Läsvärd till hundra procent. Någon som är sugen så maila mig på [email protected] så lånar jag gärna ut den.

spa

Kategori:

somnade till på soffan och vaknade av att mamma berättade att hon tappat upp ett bad åt mig, tänt ljus och blev även serverade iskall hallonjuice. Tror jag ska stanna kvar i vårt massagebad tills jag blivit frisk...

Ska ordentligt skrubba in mig i fina Sarah Williams hemmagjorda "sugerscrub". Har haft många genom tiderna men denna är verkligen bäst!!! Hade hon sålt denna produkt hade jag rekommenderat den, men nu gör hon inte det.

boring

Kategori:

Idag är en sån dag då jag vill göra så mycket. Jag vill ha tjejkväll till melodifestivalen och äta god mat, jag vill träna, jag vill rida i rudhuset, jag vill Fota, jag vill göra massa! Men kroppen säger emot.. Jag mår fortfarande illa och är jätte trött sen inatt.. Blir nog chillax ikv med mamma & pappa till melodifestivalen. Men nu ska jag ta en tupplur på soffan under min gosefilt.

filmmys

Kategori: Allmänt

vaknade precis upp hos pojkvännen, mådde så dåligt inatt... Det jag en gång njutit av att äta kom liksom upp igen och det njöt jag inte av! Tänker inte skriva mer om det då jag mår illa igen!
Men till något otrevligt till något trevligt, börjar nu dagen på ett mysigt sett, snart börjar Rosa the movie och jag ska gosa ner mig under täcket igen. Sen ska jag rida ner Idun till ridhuset och träna!
Hörs sen!
 

Gandurs första hopptävling

Kategori: videor

Detta var Gandurs första hopptävling,eftersom han är femgångar har han svårt att hålla en jämn galopp hela vägen men han kom felfritt och skötte banken bra!

morgonstund har guld i mun

Kategori:

Precis kommit hem efter en tur på Idun och Vinur. Hon var lite stel idag men blev bättre mot slutet . Imorgon blir det träning i ridhuset!