satsandeallroundryttare.webblogg.se

- följ min och hästarnas resa inom träningar och tävlingar

ögongodis

Kategori: Allmänt

Foto: Fina grå! :)

those who have confidence, can succeed. those who are arrogant, deserve nothing.

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 

It's such a lonley day

Kategori: Allmänt

Haft en jätte bra dag med mormor på familia. Fick ju lön idag så har handlat massa nödvändigt som en skinnjacka, tre par skor, en mjukisdress, örhängen, bikini, presenter till pappa som snart fyller år och säkerligen något till! Denna dagen var helt perfekt för shopping då det regnar. Värre blev det när jag kom hem o skulle rida. Men fy vilket ösregn! Tror varken jag eller idunn njöt at turen :( Har precis bytit om till min nya gosiga mjukisdress. I look like a telitubbie! hihi.. Snart kommer Amanda & Sofia från Lindesberg! Så mysigt!
 
 
 

Sneakpeak hööks

Kategori: Allmänt

Åh , är det bara jag som är helspänd på hööks nya collectioner nu till hösten? Snart är katalogen ute! Här får ni en liten sneakpeak! 
 

Hell ye

Kategori: Allmänt

 

Sunny day

Kategori: Allmänt

Ojojoj, vad solen lyser dessa dagarna! Har känt mig fruktansvärt slapp och bara legat i poolen och solat, lagat mat, solat, solat o solat! Blir ridning på eftermiddagarna nu när det är så varmt. Idunn fick vila idag och tog istället Vinur. Tanken var gandur men efter att ha sett hur Vinur sprang och bocka i hagen kände jag att han var mer behövande! Eftersom Vinur har eksemtäcke så tycker jag han han ska duschas så mycket som möjligt nu när han blir så varm. Så spolade av honom, satte träns på och drog ut en barbackatur i ridbyxor, ridskor och bikiniöverdel. Ojoj, vilken skön tur det var! Det var så härligt att sitta på Vinur, det är ju inte så lätt att hinna med det när allt fokus ligger på Idunn jämt. Men han är verkligen en fröjd att rida. Stor luftiga gångarter och en tölt som en sänt från gud. Damn, I love this horse... <3
 
 
 

Godkväll

Kategori: Allmänt

Gick upp vid sju tiden imorse för att rida ut med mamma. Som den lyx jag har kom jag ut till en färdig liten Idunn. Dessa dagarna är det guld att bo på gård! Hon var lite seg idag men hon kanske precis som jag, inte hade vaknat till ännu.. ;) Resterande av dagen har jag bara legat i poolen och stekt. Dessa dagar är så avkopplande!
 
 

sun is shining

Kategori: Allmänt

oh yes it does! Idag har jag bara tagit det lugnt med pojkvännen här på gården. Vi ska snart åka och kolla på Therese som ska tävla Flisan i hoppning. Sen blir det ridning för min del.
 
 

Utvärdering - Vinur

Kategori: Allmänt

I går följde jag med Emilia i skogen, och gud vad pigg Vinur var, fick för en gångs skull hålla ordentligt i tyglarna när dom annars bara behöver hänga. Vi började med tölten och fick i gång den lite grann, och sen började vi galoppera, det var bara de första sprången det kändes det läskigt och sen bara släppte spärren och vi galoppera och galoppera och kan nog helt ärligt säga nu att min rädsla är som bortblåst!
Idunn var så duktig och fin i dag också, Emilia har gjort så bra jobb med henne.
 
Efter det var Vinur så fin och gick ner på tygel och alltihopa, superbra gick det verkligen!
 
Detta passet får en 9/10! 
 
Det jag kan förbättra: Lita på Vinur, han vet vad han gör.
 
 
Puss & Kram

Mimmi
 
 

Idunn frá Errarp

Kategori: Allmänt

Hallå alla!
Har jobbat hela dagen, därav dålig uppdatering angående passet med Idunn imorse. Det fick bli skogsridning för våran del idag. Hon var faktiskt finare idag än igår. Slit lönar sig! Tycker det är så roligt med dessa ständiga framsteg med min lilla tjej. Hon har blivit så mjuk! En fröjd att rida!
 
 
Ser ni så fin hon blivit? Hon har visserligen liten gräsmage där men annars tycker jag hon fått mer muskler. Fast där saknas en del på rumpan, halsen och ryggen. Men hon är ju trots allt bebis! Det kommer. Trodde aldrig jag skulle säga det, men min lilla Idunn har blivit en dressyrisis! <3
 

Jul. 20, 2013

Kategori: Allmänt

It's not over til it's over

Kategori: Allmänt

Haha jag dör. Vilken grabb! Han kämpar in i det sista. Sevärd video till max!
 

tävlings outfit

Kategori: Allmänt

Jag har alltid tyckt att det är töntigt att ha en "träningsoutfit och en tävlingsoutfit". Men desto mer jag tänkt på det har jag börjat digga det. Detta är verkligen nödvändigt!! Den senaste tiden har jag börjat få smak för Pioneer stövlarna Crocodile, de bruna såklart! Sen är jag såld på GPA hjälmen med sverige flaggen. Oh my! To die for...
 
 
 
Sen tror ( vet ) jag hur många som tycker dessa Pioneer stövlarna är gräsliga. Men jag kunde inte bry mig mera! Jag älskar att stå ut ur mängden. Det är så man blir ihågkommen. Vilken kombo! In love!
 

morgonstund har guld i mun

Kategori: Allmänt

Det tyckte nog Freja iallafall.. Hon for upp i min säng och ställde sig med alla fyra på min mage och riktigt pep tills jag vakna. Tack för den! Hon är så gosig hih. Ska upp och äta frukost nu, sen blir det en uteritt på Idunn.


kärlek

Kategori: Allmänt

"- Hon satsar inte helhjärtat för hon har en pojkvän"
"- Hon är singel för hon har inte tid för kärlek när hon satsar på hästarna"
 
Men vet ni vad era puckon? Det beror helt på vem man är tillsammans med. Väljer ni att falla för en kille som inte intresseras sig i din hobby ett dug för din skull så kan du glömma något av det. Antingen pojkvän eller häst. För min del behöver jag inte välja. Min pojkvän, Mr.N, älsklingen, the love of my life, han stöttar mig i det jag älskar att göra. Rida. Han förstår hur mycket jag brinner för det, men det nästan viktigaste av allt.. Han förstår varför jag brinner för det! Denna killen hade inget som helst hästintresse innan han träffade mig. Jag fick visseligen skjuts till stallet när jag frågade, men han ville absolut inte rida! Jag övertalade honom en dag. Men då skulle det vara 15+ grader, ja ni förstår själva? Idag är han medryttare till Gandur och har verkligen klickat!
Grejen är den att han förstår mig. Han blir varken arg, ledsen eller svartsjuk när vi inte kan träffas lika mycket pga ridningen. Utan stöttar mig i det, för han vet, han vet hur mycket glädje det ger mig. Om han bara visste hur mycket jag älskar och uppskattar honom för det. Grejen är den tjejer, det gäller att ni hittar rätt kille. Som ger er den stöttning ni behöver. Jag kan ärligt talat säga att hade jag inte haft en kille som Niclas hade jag varit singel idag. Jag tänker inte låta någon komma ivägen för min dröm. Falsterbo. Och det är han absolut inte, tvärtom. Han hjälper mig på vägen dit.
 
Så jag vill säga dig en sak älskling, tack så mycket! Du är en stor del till mina framtida framgångar. Jag älskar dig!
 
 

Lite bilder baby knäppte i vårt gamla stall .
 
 
Så himlans fin. Jag lever i en dröm med kombinationen kärlek och hästar i ett. <3
 
 

my hero

Kategori: Allmänt

goodbye my lover

Klockan 18.30 igår åkte mamma & pappa upp till stallet och tog hand om sjuka vinur. Han hade ont i magen så vi antog att det var kolik. Dem gick o gick med honom men blev inte bättre. Vi hade vetrinär ute och hon sa att vi skulle åka in,
Vi lastade och kl 22.30 åkte vi in till helsingborgs stordjursklinik. Jag lastade ut vinur och han var riktigt vinglig.. 
Dem förde ner massa slangar( sond) , tog blodprov, satte kanyl, och tog vätskeprov runt magsäcken. Jag kände att jag inte kunde vara där inne och se på. så gick ut för att samla mig, grät massor givetvis.
När jag kom in igen låg det blod på golvet och vinur såg verkligen inte kry ut. 
Dem tog röntgen bilder och såg att tunntarmen var väldigt utspänd och tömmer man inte magsäcken så spricker den. Så dem förde ner sonden och tömde magsäcken. 
Vinur skötte sig så bra, han bara stod där och hängde. Men han hade fått väldigt mycket lugnande och smärtstillande så..
Sen fick vi beskedet som man inte vill ha, att han kanske aldrig blir frisk även om man gör operation. Operationen kan komma o kosta upp till 100 00 kr. Och jag vill inte att min vän ska lida och ha ont den sista tiden..
Jg ledde in han i en box, han sattes fast i en slang som gav honom läkemedel under tiden han stod där. 
Plötsligt låg han bara där, jag kasta mig ner och tog hans huvud i mitt knä och grät och grät. vetrinären kom och sa att vi skulle gå ut och ta en fika medans dem gör de bästa dem kan.
Jag fick en broschyr. " farväl" hette den. Allt blev så äkta. 
Mamma grät , det var då det gjorde som mest ont. Det var då jag fatta att det inte fanns något att göra. 
Jag sket i fikat och rusade tillbaka till Vinur. Mamma sa först hejdå till honom, sen jag.
Jag sa till honom att han snart kommer somna, sen vakna upp på ett underbart ställe. Med stora gröna ängar och massa goda äpplen. Du kommer träffa dina gamla vänner Hobbe och lukas. Vi ses snart igen. Tack för att du altid ställt upp på mina tävlingar. Du och jag har bevisat att islandshästar kan hoppa. Du och jjag är oslagbara. Vi har gjort allt! Dressyr, hoppninig, fälttävlan , voltige, tolkat, tävlat, julshow, badat i havet, har även trillat av dej ett antal ggr. Men det gör ingenting, för du är min bästa vän. Ingen kommer kunna ersätta din plats. Jag älskar dig. Var stark, så ses vi snart igen. 
Jag pussade honom och reste mig upp för att gå, då ställer han sig upp och går efter. Han skulle med hem. Han såg sin "flock" gå och skulle med. 
Det var så sorgligt. Vinur har varit min bästa vän i cirka 10 år. Alltid ställt upp på allt. Jag vill inte vara utan honom. Ingen hät kan mätas sig med honom.. 
Jag har haft en sömnlös natt på soffan med tvn på för att tänka på annat. Sovit max en timme. Bara gråtit och vridit mig. Samma med mamma..  
Mamma ringde nyss vetrinären. Han är just nu i stabilt läge och har lämnat avföring. Vilket är väldigt positivt. Men jag tror inte på att han överlever. Det är för bra för att vara sant. 
Den turen har jag inte. Men att få hem honom ytterliggare en gång hade varit underbart. 
Jag har förberett mig på det värsta och jag är beredd. 
" du har klarat så mkt, när du var två år fick du foderstrupsförstoppning och lungiflammation, ingen trodde du skulle överleva. Men det gjorde du.
När du var fem fick du en fisstel på örat, man trodde du skulle dö då. Men det gjorde du inte, Ett halvår efter fick du en till på andra sidan. Men den här gången var det 2 cm från hjärnan. Denna gången skulle du inte klara dig. Men se på dig, så stark! Du klara även det.
När du var elva fick du foderstrupsförtoppning igen o det klara du. 
Igår, den 24 nov fick du kolik, en rejäll kolik, säg mig vinur, klarar du även detta? Jag hoppas på det. Var stark gubben. Oavsett kommer vi ses. Jag älskar dig och kommer aldrig sluta göra det. Jag kommer gå igenom eld för dig.Min älskade, kära vän. 
Snälla, bli frisk... Kom hem.. Gör mig hel.. 
 
Ett urklipp från min gamla blogg när Vinur blev sjuk och vi var tvugna att ta förväl. Det var den värsta dagen i mitt liv och jag fattar inte hur han överlevde. Jag vet inte vad jag hade gjort om han hade dött. Min fina fina Vinur, den starkaste på denna jord. Du är så lätt att älska, så svårt att ta förväl av. Kommer aldrig sälja dig. Min stjärna som lyser starkast <3
 

u save my day

Kategori: Allmänt

Åh överlycklig!! Tack Nellie Jönsson för den fina headern. Vad skulle jag gjort utan din hjälp? Min privata bloggdesigner! All kärlek åt dig! Hel nöjd! <3
 
 
Vad tycker ni om den? Jag tycker att den får fram vad jag representerar. Träning, slit, mys men också prestation. I love it!
 

Sliter för resultat

Kategori: Allmänt

Uffff vad ont jag har i mina fingrar! Har ridit mer än någonsin denna tiden känns de som. Men det är en big fat lie för så mycket ridning är det inte. Well, idag har jag ridit Idunn på banan och Gandur i skogen. Idunn var idag väldigt framtung och inte lika lättriden som här om dagen. Men vad gör det? Man kan inte alltid ha det enkelt. Hon var inte bara framtung utan även rätt så hård i munnen. Så det fick bli mycket förhållningar och snirkliga spår. Hon lossnade tyvär inte idag. Men jag är en bit på vägen iallafall!
Gandur har förvandlats till ett monster! Oh my.. Han är så pigg så ni anar inte! Han studsar fram och gör allt annat förutom att gå lugnt och fint. Eller.. Fint går han, han kröker på nacken iallafall men vill ju inte påstå att han trampar under sig. Det kommer med tiden! Fick idag igång tölten på grabben, men det krävdes en hel del av mig. Tror jag får börja styrketräna lite igen om jag ska orka hålla på med honom.. Efter dessa dagarna har jag fått så ont i mina fingrar att jag fick byta tygeltag och istället hålla med tyglarna mellan tumme och pekfinger och lillfinger och hand. Som en okunnig. Haha what ever! Nu ska fingrarna smörjas!
 
 

Skämde bort mig lite..

Kategori: Allmänt

Har på senaste tiden införskaffat mig lite nya ridsaker. Jag bara älskar att handla ridsaker! Man får aldrig riktigt nog, håller ni inte med? Ibland när man sitter fast i ridningen och allt bara går rent ut sagt åt helvete kan jag få ny motiviation från ny utrustning. Visst låter det knäppt? Men det är säkert! Man blir lite extra peppad!
 
Detta har jag skaffat nytt iallafall...
 
Ett par vrål snygga jeansridbyxor!
 
Två par ridstrumpor al'a HVPOLO. Gula och blå. Namnam!
 
Ett bälte från HÖÖKS. Sitter jätte fint och stadigt på. Väldigt behagligt!
 
 
 
 

Uteritt med fröken Ehk

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem ifrån en lång mysig uteritt i Stenestads stora skogar. I sällskap hade jag BusIdun, grannen Josefine och fina Cowboy. Vi hade tur med vädret! Solen sken massor! Bortsett från allt prat om miljön gick även hästarna fint! Jag tyckte Idunn var aningen hårt i munnen idag med man kan inte alltid ha medvind! Eller hur? Så otroligt härligt det är att ha en granne som är hästtjej som Josefine! Riktigt känner hur många mysiga grejer vi kommer hitta på i framtiden.
 
 

What a lovely feeling

Kategori: Allmänt

I flera månader har jag slitit med Idunn för att få henne sammarbetsvillig vid mjukgörande övningar. Detta har varit tufft kan jag lova! Det har varit blod, svett och tårar. Vissa dagar har jag bara velat lägga mig ner på marken och skrika av ilska, vissa dagar har jag bara velat isolera mig och gråta för att de gått så dåligt. Men nu, nu har jag nått den där underbara punkten då allt detta slit lönar sig. Hon har blivit så himla fin i munnen! Idag gick hon stadigt och mjukt i form hela rundan med energi som aldrig för. Allt har blivit så mycket roligare nu när man kan jobba henne på tyglen i galoppen. Hon har byggt upp sig så fint och just nu har vi medvind!
Det är dagar som dessa man får tänka tillbaka på när man har motvind. Ridningen är inte alltid en dans på rosor. Men när den väl är det, så är det guld!
Idag kan jag ärligt talat ge passet en 10/10!!
Efter regn kommer solsken, jag älskar min isis! Min fina Idunbus!
 
 
 
 
Jag och Idunn gör high five!
 
Dessa  hääärliga bilderna klickade min kära bästa vän Evelina. Struntar i hur muppig jag ser ut, så lycklig känner jag mig över dagens framgång med Idunn!
 
Puss och kram på er kära läsare!
 
 
 
 

Stjärnan vid namn Vinur

Kategori: Allmänt

Så himla fin! Ska nu till jobbet, hoppas ni andra får en toppen dag!
 

watch out!

Kategori: Allmänt

Idag blir det färgglatt på Stenestads uteridbana med finaste Idunn!


sunshine

Kategori: Allmänt

Ligger här i solen i bikini och läser numret av hästfocus där jag var med. Tänker på hur mycket jag och hästarna utvecklats sen dess. Idunn går idag betydligt stadigare i form, går tom att få henne i fin form i galoppen.
Vinur och jag har kommit upp på högre höjder vilket jag aldrig trodde.
Bloggen har gett mig mycket, jag kommer snart tillbaka för gott, ordentligt! Ska bara ordna en ny dator. I miss u guys!


I just came to say, Hello!

Kategori: Allmänt

En liten sommarhälsning från mig och busIdunn. Hon är livrädd för kossor o förvandlas till en rodeohäst varje gång en dyker upp. Jag saknar er och bloggen så återvänder förmodligen snart igen. puss!