satsandeallroundryttare.webblogg.se

- följ min och hästarnas resa inom träningar och tävlingar

six hours left to kick some assss

Kategori: Allmänt

Om sex timmar sitter jag på världens finaste Zendo. vet inte om det blir hoppning eller dressyr, and i dont give a fuck. Ett ständigt leende där upp i sadeln ändå. Puss!!


TeamSara

Kategori: Allmänt

Vi söker just nu basic softshelljackor vars är figursydda och sportiga. vi ät ute efter två var som företagsjackor i marinblå och en i brun. Eftersom vi ska trycka logga och namn är det viktigt att den är basic. vet ni vad vi är ute efter? kommentera gärna era tips!

Debuterar i dressyr

Kategori: Allmänt

Den 12-13 oktober debuterar jag och Zendo i dressyr på min hemmaplan, kågeröd. Det känns jätte kl och spännande! Nu är det vår tur i rampljuset och jag har aldrig varit mera redo och taggad! Det är klubbmästerskapet vi ska delta i. Mitt mål är inte att bli placerad utan att kunna göra en snygg ritt, framridning och hantering. Mer om detta sen! Puss!
 
 

what a day..

Kategori: Allmänt

Idag har jag ridit Zendo, Clover och Benzigu. Zendo red jag ut i skogen tillsammans med Sara och Q. Blev galoppträning idag i ungefär fem kilometer. Super bra träning. Clover och B fick hoppas. Jag red fram dem o sen tog Sara över hoppningen. Och det bugar och bockar jag för.. Hahah muppdeluxe!

Sedan tog vi kaffepaus och la ut lite annonser på hastnet. Det fick bli finaste gosse Q och B. Clover år redan ute och kommer kunder nu ikväll..



Här är "min" underbara Q..



och här är B..
Fina både två, men har verkligen fastnat för bebisQ..<3

Proud

Kategori: Allmänt

För ungefär två veckor sedan var jag inte den jag är idag. Förändringen är givetvis positiv för min del. Idag rider jag två gigantiska hästar på 180, och jag gör det väldigt bra! Sara går runt och berättar om mig för hennes tränare. Då är de saker som att jag rider hennes hästar så bra, att de blivit så välridna, musklade osv. Det känns så jäääääkla kul! Det blir på ett sätt en bekräftelse på att de jag gör är bra. Jag har kommit sara väldigt nära och vi kommer så bra överens. Vi har så mycket planer till sommaren som Angår mig och Zendo. Det är en stor händelse. ni som följt mig ett längre tag borde kunna lista ut det, det är min dröm. 
  
Jag känner mig idag så mycket gladare och positiv till allt. Jag bara älskar mitt liv just nu och jag är stolt över den jag blivit.
 
 
 

hello my love, animo!

Kategori: Allmänt

Äntligen har animoridbyxorna flyttat in i min hästgarderob!
 
 
 
 

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Ett hjärtligt Godmorgon på er alla! Såhär började jag min morgon för en timme sedan på jobb med en smaklös kaffedrink och en blek mandarin. Men lika glad är jag för det, för om 10 timmar sitter jag och kör ett hårt pass på Zendomannen! pyusss


lets show them

Kategori: Allmänt

Som jag tidigare nämnt är det en standard att bara visa hur "duktig" man är i allllaaa bloggar. Jag har lovat er sen start att visa med-motgångar. För att vara ärlig har jag inte haft några motgångar med Zendo, än! Men bara för det betyder inte det att vi inte är felfria, för långt ifrån! Jävlar vad mycket vi har att träna på! Men shit, så bra vi kommer bli när vi lärt oss tillsammans.
Jag bloggar för att jag vill kunna dokumentera min ridning för att sedan i framtiden kunna klicka tillbaka och se hur långt man kommit på vägen. Så nu har jag bestämt mig för att lägga upp min och Zendos första hoppträning tillsammans. Haha, ja vi är verkligen inte felfria. Finns mycket att jobba på men jag anser att det viktigaste är att man har kul!
 
Tanken med övningen var att hoppa de första hindret i trav, sedan korta in hästen i samlad galopp på tygeln på volten och sedan iväg på nästa så kontrollerat som möjligt. Denna filmen spelades in i slutet på passet så varken han eller jag var speciellt sammanhängande, därav fladderrr hah, what ever! Jag är och var lycklig varenda sekund!
 
 
Varsågoda mina vänner! Enjoy!
 
 

fooodfoood

Kategori: Allmänt

Tar en break från jobbet o käkar lite, trööööttt....


I miss you boy

Kategori: Allmänt



Så jäkla fin, ögongodis!

Standard

Kategori: Allmänt

Unbelivable

Kategori: Allmänt

Helt sjukt hur bra det gick idag! Börjar verkligen hitta knapparna på Zendo, vi börjar bli ett team som en dag kommer vara oslagbara på tävlingsbanorna. Idag red vi i galopp i en uppförsbacke som var ungefär 4 km lång. Han var rätt mör efter den, alldeles slut var han. Men mjuk som bara den i munnen. Gick i form hela vägen hem även fast jag inte höll i tyglarna. Världens bästa tävlingskompis är vad han Är!
 
Q var också duktig, har inte sås mycket att skriva om henne förutom att hon är jätte mysig. En förvuxen älg. Haha, nä men världensngoaste lilla bspis som kommer komma långt med rätt ryttare. 
 
 

myser

Kategori: Allmänt

Myser med gulligaste Q efter hårt galopp pass. Bränner bra i både hennes och mina ben!


Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Precis vaknat, ska snart gå upp för att koka ägg och lite gröt. världens bästa mat att hålla sig mätt på. Sen ska jag hoppa i ridkläderna för att sedan bege sig ner till Sara. Idag står uteritt på schemat. Långa galoppsträckor i låg form. Blir både Q och Zendo för min del. Sen ska Sara upp på Zabba. Det blir premiären. Hästen är aldrig sutten på. Spännande!

I will never ever give up on you

Kategori: Allmänt

Mina " i wantisar"

Kategori: Allmänt

HVpolos egen vinterjacka, ser både varm, go och snygg ut! 
 
 
 
Dessa bruna ridstövlar är verkligen to die for... Mina är mer hoppmodell, dessa går även att tävla dressyr i.
 
 
Eftersom jag gödslar med ridvantar... Ett par outstanding handskar, namnam..
 
En varm och gosig tröja...
 
 
Ett matchande varmt pannband!
 
 
 
 
 
 

I'm a good friend

Kategori: Allmänt

Gick igår upp till Sara och gav hästarna kvällsmat, skulle även göra det imorse då hon är i Falsterbo och roar sig. Men eftersom jag är världens snällaste mockade jag även alla tio boxar och släppte ut alla hästarna. Helt mör i kroppen... Haha.. Puss!
 
 
 

Hihih

Kategori: Allmänt

Zendo & Q

Kategori: Allmänt

 
Då var våran första hoppträning över. Och ärligt talat gick det över förväntan. Vi hoppade bara lågt för att komma in i sprången och hitta balansen och flödet. Zendo lär mig massor och har verkligen fastnat förr denna polle. Q är väldigt bebisaktig. Vinglig och väldigt älglik. Jag och sara döpte om henne till Helga.. Haha.. Men även denna har stor kapacitetb inom hoppning. Ge denna häst två år så kommer den synas i de stora klasserna. Underbar!                                    Fina Zendo på bilderna nedan, lite bristande kvalité.
 
Q eller Helga som hon kallas ;)
 
 
haaaapppyy!
 
 

Uppe med tuppen

Kategori: Allmänt

kokar nyttig havregrynsgröt på spisen, hoppar i ridkläderna och beger mig snart ner till ridhuset i stenestad för att hålla lektion. ses sen!
 
 

Hoppning

Kategori: Allmänt

Imorgonbitti håller vi hårt tag om tema hoppning! Först hålla hopplektion för Mimmi på Vinur, sen direkt upp till stallet och fixa Zendo för våran första hoppträning för sara! Så spänd .... Sen över på nästa häst, sötaste Q. Så imorgon kan ni förvänta er bilder! 
 
Natti natti!! 
 
 

Uteträning ala oss

Kategori: Allmänt

Ojojoj vilken träning hästarna fick idag! Zendo, Q, Clover, och en irländare har vi varit ute med idag i Stenestads djupa skogar. Även mött på några idioter i bilar som inte har någon som helst alls respekt för hästar. Så super miljöträning! Mycket trav och galopp i låg form. Q och Zendo är så himla olika i ridningen att det inte är sant. Q är en stor bebis, ingen koll på benen och ingen gas alls. mycket tydliga skänklar med en stadig hand krävs här! Zendo får man inte nudda med fötterna ens utan bara lite nätt tryck med vaderna, annars flyger man fram i en hastighet man helst vill slippa. Fin och lätt i munnen annars. Toppen pass på både två. Svag för dem både på olika sätt..

Här är jag och fina Zendo <3


Word

Kategori: Allmänt

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Hoppar nu i ridkläderna och beger mig ner till Zendo & Q för skogsträning med Sara. Lovely start på dagen! Pussss!
 

Lifestyle

Kategori: Allmänt

Underbar dag

Kategori: Allmänt

Vilken dag mina vänner! Löshoppat nio hästar med sara och helena, mockat minst nio boxar, spräckt tån, ätit exklusiva äggmackor, inhandlat en trappstege vtillsammans med sara så vi kan klättra upp på de gigantiska hästarna, besiktat häst för försäljning, skrattat, skrattat, ätit choklad, druckit litervis med kaffe med massa mjölk och socker, stinkit häst i en hästluktandebil tillsammans med en annan hästluktande och lika galen tjej som mig. Detta är en början på ett långt lyckligt äventyr. Mycket planerat och en av mina största drömmar har blivit en möjlighet om jag lägger ner tid, svett, tårar , mod och allt där till.
 
jag svävar på rosa moln som en av de lyckligaste hippiesarna i världen. Ingenting ska få förstöra det här, jag är inte ännu, men snart redo. Fan vilken dröm , vilken möjlighet. 
 
Nu ska jag ge mig själv en välförtjänt skönhetssömn tillsammans med finaste älsklings Niclas som snart kommer hem från jobbet. Godnatt världen, vi ses imorgon. 
 
 
 

Blackbeauty

Kategori: Allmänt

Sänder idag varma tankar till Finaste Madicken och piloten Therese Olofsson.

Oavsett hur mörkt det ser ut kommer det kännas lättare efter hand. <3

Summer memories

Kategori: Allmänt

 
 
 

Gandur fra mellomgården

Kategori: Allmänt

 
 

love

Kategori: Allmänt



Halloj träningsvärk!

Kategori: Allmänt

Precis hoppat ut från duschen efter en riktig träningsdag. Phu! Cyklat rundor som en tok i alla svalövs områden inom hemtjänsten, hoppat i alla trappor plus två gigantiska 180cm+ hästar. Men trots all mjölksyra sprider sig en bubblande glädje och kärlek inom mig. Fan vad bra allt är just nu. Lärt känna en väldigt framgångsrik tjej som trots det, inte år dryg alls och har ett enormt överseende med ens svaga sidor. Sara har tävlat upp mot 145 klasserna och har därför massor att lära mig på alla dessa hästar..
Jag red idag miss.Q och Zendo. Jag började med Zendo eftersom han är svårast. På honom gäller det att hitta klapparna, när man gjort det faller allt på plats. En extremt känslig kille på nio fina år som har kapacitet för de höga klasserna med tanke på hur enkelt han löshoppade 170 här om dagen. Till råga på allt har han ett så himla fint psyke. En megastor nallebjörn/tävlingshäst!
Miss.Q är raka motsatsen. Den enda likheten är storleken. Annars en häst man får vara beständ med. Märkte idag när vi red ut att hon började testa mig. Hon stanna, blev "rädd" för saker, slår med huvudet osv. Men är man bestämd från början så blir det bra. En mycket fin unghäst som kommer komma långt med rätt ryttare..
Nej, nu ska jag mysa ner mig i soffan med ngt som faktiskt är bättre än hästar. The love of my life, min Niclas Nilsson!<3



En bild på bamse Q.

exciting

Kategori: Allmänt

Sitter just nu i långt möte. Glädje i kropp och själ i väntan på att få komma hem o sen ner till Sara och rida! Pusssssss

amazing Zendo & miss.Q

Kategori: Allmänt

Oh lord! Var igår hos Sara och red för första gången. Var lite nervös för vilka sorts hästar jag skulle möta. Men himmel vilken häst! Jag hyllar den till skyarna. Den gick som en klocka. Ridningen gick super och Sara sa att vi klickade bättre än någon annan som varit här o ridit. Så himla glad! De enda problemet var hur jag skulle komma upp och ner på hästen? Den är 180+ i mkh. Vi försökte på alla möjliga sätt, efter häng och kläng satt jag där haha! Men extremt känslig men lyhörd herre!
Sen red vi ut tsm på Miss.Q (En unghäst i samma höjd som Zendo) och Sara på en annan. Vi snackade om allt mellan himmel och jord. En helt fantastisk tjej. Hästarna skötte sig super. Har en känsla på att detta kommer bli alldeles underbart!

Zendo.



Miss.Q

Jag lever ju i en drömvärld!

Keep it simple

Kategori: Allmänt

 

Godmorning world

Kategori: Allmänt

 

Memories

Kategori: Allmänt

 
 
Bläddrade igenom alla bilder som publicerats på denna blogg och oh my! De va många.. Haha! Finns en del minnen jag glömt av så jag tänker nu publicera minnesinlägg hädanefter. Här kommer de första. Min tripp till Amanda uppe i Örebro förra sportlovet.
 
I bilen påväg upp hade jag och Love laddat upp med lite gotter!
 
Mysiga vinterturer i snön på min gamla häst Vinur och Amanda på sin nu sålda häst plutten. Så fin!
 
 
 
Vi blev barn på nytt och gjorde armband. Haha, ibland glömmer man hur kul sånt var..
 
Efter de kalla ridturerna hade jag och Amanda spa. De var så skönt! miss it!
 
Vi åt på kinagarden i Linde. Standard!

Massa mys med hästarna!
 
 
På kvällarna avnjöt vi andra avenyn i hennes säng och bara åt massa onyttigt. Guld!
 
 
 
 
Fick även bli en heldel shopping på titt-in..
 
 
 
 
 
Shoppingrundan avslutades på världens bästa 37:an. Fuck subway! Team 37:Lan!
 
 

Det blev även många utekvällar i snön då vi bara pratade, pratade och pratade.
 
 

Det var kolosalt många beslut som togs under denna resa. Den fick en att tänka klart. Resan förändrade mitt liv till något så mycket bättre!
 
Saknar Amanda och hennes familj. Ska förmodligen upp dit v.44. Då följer säkerligen Niclas också med, vilket känns bra då han för lära känna mig på ett helt annat sätt. I love you <3

I'm so dumb

Kategori: Allmänt

Tack till alla som hörde av sig angående fotograf till mig och min blogg. Jag har nu utsett en speciell. Jag har varit så korkad! Jag har en väldigt nära vän, min bästa vän! Hon har alltid fotat mig, det är hon som fotat bilderna på mig och hästarna när vi hade midsommarkransar osv. Jag sökte någon som kunde klicka bilder av samma kvalité och förmåga. Och vem vore inte passa bättre än fotografen själv?
Det kommer bli super! Även detta är en "Winn- Winn situation" . Vi får umgås oftare - vilket jag saknat! Hon får fotografera- som hon tycker är underhållande. Jag får fina bilder - Ni, mina fina bloggläsare får ett större nöje att klicka in här var dag!
 
Jag är stolt över att få presentera min fotograf : Evelina Andersen!
 
 
 
 
 
 

take every chance, drop every fear

Kategori: Allmänt

Hejhopp!
Var tidigt imorse nere vid banan och tränade Vinur. Han blir bara bättre och bättre i dressyren vilket är super rolig! Har nu kommit till den punkten då man får "sitta till" i galoppen och riktigt arbeta med magmusklerna. Puh! Vad jobbigt det var! Men fint gick han! Efter passet träffade jag på Sara som bor på Görans gård. Hon driver en hästförsäljning vilket innebär att hon köper in hästar från te.x tyskland och Irland sedan rids dessa till och säljs. Har för mig att hon även tar emot problemhästar och rider till åt ryttare som inte reder ut det. För ett tag sedan var hon med i en olycka med hästarna som resulterade i tio brutna revben och ett krossat bäcken. Hon får alltså inte rida.
Hon frågade mig om jag ville hjälpa till att rida och även ut och tävla på dessa. Och , gissa om jag vill! Det är en stor möjlighet för mig. Jag kommer lära mig massor utav detta. Hon är utbildad ridlärare och kommer ge mig mycket. Detta är en " Winn-Winn situation" för oss båda då hon får hästarna tränade och tävlade utav mig på rätt sätt = försäljning. Jag får rida olika sorters storhästar = kunskap och erfarenhet!
Hästarna från Irland är i grund och botten jakthästar. De har hoppat stenmurar mellan 110 - 140, så de kan ju hoppa iaf! Och konditionen är inte för hacker.. Men de kan ingenting angående markarbete. Så de är något man får jobba mycket med. Sedan har vi hästarna från Tyskland,  dessa hästarna är mer välridna men alla har väl sina sidor man måste jobba mer eller mindre med!
Med detta vill jag få fram att jag kommer fortsätta blogga, men mer om tävling på storhäst. Kommer inte lägga ner ridningen på mina islandshästar! No way , mina gulleisisar kommer alltid i första hand. Men mamma har lovat att ta hand om dem medans jag satsar på detta. Vilket jag uppskattar jätte mycket. Love you muummmy!
 
Så vad tror ni om detta? Tror det kommer bli super.
 
 
 

rabatt för er kära läsare!

Kategori: Allmänt

Har länge letat efter någon som kan göra armband utav mina tre hästars tagel. Tycker att det är ett speciellt armband som betyder något. Har sett att några haft det men inte tyckt att hantverket varit värt pengarna. Men har nu äntligen hittat rätt!
 
På denna facebook sida :https://www.facebook.com/photo.php?fbid=478153452281022&set=a.478153448947689.1073741828.465777433518624&type=1&theater      kan ni hitta massor av fina armband i alla olika vinklar. Jag tycker personligen dessa armband är roligare då man kan välja olika bling och silvertrådar i armbandet vilket man inte brukar kunna på andra ställen. Priserna är bra och idén är brilliant! Snabb leverans och super service!
 
Ett enkelt armband utan silverband eller pärla kostar upp till 200:-
 
MEN, vet ni vad kära läsare? Uppger ni mitt bloggnamn" satsandeallroundryttare " vid er beställning får ni antingen en gratis pärla eller en gratis inflätad silvertråd i taglet.
 
Så skynda fynda! För det ska jag!

 

Fotograf sökes!

Kategori: Allmänt

Söker en fotograf som kan fota mina träningar med hästarna, lika väl som bilder till headers och annat. Jag vill att personen ska ha en bra kamera. Helst en systemkamera. Personen ska vara teknisk och även kunna fixa headers när det behövs och kunna redigera bilderna så det blir top notche!
Känner ni någon seriös, eller om någon av er är intresserad:
Maila mig på [email protected]
 
 
Denna kvalitén på bilder är vad jag är ute efter..
 
 

hardly work work

Kategori: Allmänt

Halloj!
Har precis kommit hem från banan på Vinur. Hur skönt är det inte att ha en privat bana två minuter bort? Så underbart att aldrig behöva tänka på att man får trängas med något annat ekipage..
Vinur har idag fått en makeover innan passet. Ryckte manen så den blev kort, ansade håret vid öronen, klippte svansen och ryktade pälsen riktigt noga. Så fin han blev! Alldeles kolsvart och läcker!
Jag bestämde mig för att öva på övergångar idag. Han är bra på övergångarna till högre hastighet men avsaktningarna blir ofta lite sämre. Så det är verkligen något vi måste öva på!
Jag red fram på mycket böjda spår så jag fick rida igenom kroppen ordentligt så han blev mjuk och fin. Galoperade sedan runt hela fyrkantspåret. Sedan tog jag in honom på en volt i skritt på tyglen, vid A fattade jag galopp från samlade skritt sedan saktade jag av till skritt igen efter halva volten, det gör han riktigt bra! Han var så himla enkel idag! Det är en härlig känsla att bara kunna sitta och njuta.
Funderar på att ringa min gamla dressyrtränare Lisan och boka en lektion...
Jag är så himla tävlingssugen!! Vill verkligen komma igång med Vinur igen. Och snart så!
 
 
 

Ett sånt där skryt inlägg

Kategori: Allmänt

aloha!
Får bli lite update nu så jag inte glömmer lösenordet igen.. ;) Dessa dagarna har varit häktiska med bygg i huset på gården, skolan, kärleken, och hästarna. Nästa vecka går jag ut på praktik i hemtjänsten. Positivt då jag hinner med hästarna bättre!
 
Till saken.. Jag och mamma har bytit häst nu ett tag. Jag har fått tillbaka min fina fina fina alldeles underbara Vinur och hon har fått IDUM..  Jag känner att jag vill spendera tiden med Vinur nu, Idunn behöver tas i islandsridningen nu från grunden. Mamma är jätte duktig inom det området så nu får jag istället finlira på Vinur.
Red honom idag första gången på länge. Tog honom till banan. Och kan knappt uttrycka mig hur underbar han var! Så himla fin i formen. Red mycket förhållningar och mycket böjda spår. För att väcka upp honom red jag snett igenom och längde på traven. Och gudarnas skymning vad han längde på steget.. På vägen hem töltade jag lite för att få igång energin. Och tro mig , det fick han! Sen la jag ner honom i låg form i både galopp och trav.
 
Jag och Vinur passar som handen i handsken. Han är top notche! Mina föräldrar kunde inte ha köpt en mycket bättre häst än Vinur till mig. Idag har jag en sån känsla att alla tankar på stor häst kan hoppa och fara! Ingen kan mäta lyckan och kärleken till denna häst. Storhäst får komma in senare när min kära vän anlänt till himmelen.
 
Ska sätta igång Vinur nu ordentligt i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Har tänkt åka iväg på en galopptävling också... Brukar ju finnas såna på Jägerso för Islandshästar. Sen, ( håll i er nu!! ) jag är inte dum, jag vet att Vinur har underbara gångarter. Jag vill tävla och ta placeringar, allra helst med min bästa vän. Så jag har bestämt mig för att börja tävla och träna islandsridning. Där vet jag att vi kan skaffa en karriär tillsammans. Jag och mitt fina hjärta.
Det var allt för idag, vi ses snart igen! Puss på er! <3
 
 
Min studsboll till Islandshäst, superisis, supervinur, ståhlvinur, finastebästasteabsoluthärligastehästennågonsin!