satsandeallroundryttare.webblogg.se

- följ min och hästarnas resa inom träningar och tävlingar

oh lord, i'm so happy!

Kategori: Allmänt

Åh vet ni? Jag vet inte om ni mins.. Men när vi flyttade hit till Stenestad började vi ett projekt här på gården. Vi rev en del av ett av utehusen. Det skulle bli mitt nya boende. Det lades sedan på is för jag tappade motivationen.. Men det är igång nu igen, och denna gången mycket bättre då jag denna gång får sällskap där ute. Jag ska nämnligen bo där med någon. Jag har pratat med mamma o pappa om att flytta hemifrån. Det vill jag göra, men samtidigt inte. Vi har precis flyttat till en underbar gård och det är hur smidigt som helst med hästarna. Skulle jag flytta blir det hur krångligt som helst. Så detta är bara alldeles perfekt för oss! Jag flyttar ut, hemifrån, till ett nyrenoverat hus på gården. Nära hästarna, nära familjen och tillsammans med någon alldeles speciell. Hur awesome är inte det? Imorgon åker de och handlar material för att kunna fixa taket, sovloftet och trappa upp till loftet. Åh det kommer bli så fint! I helgen kommer förmodligen lite kompisar och bygger. Längtar så galet tills det är klart. Vi har tänkt oss lantlig fransk stil. Lite Shabby Chic  med en hint av London. Det kommer bli så fint. Här kommer lite inspirations bilder till vårt nya ställe..
Drömmer mig bort lite.
Såhär kommer loftet att bli ungefär..
 
Kanske en sånhär lampa som hänger högt i taket?
Jag vill ha mycket lyktor! Det höjer mysfaktorn något makalöst..
 
Fin förvaring..
 
Så himla fint!
 
 
Och ja, jag är lycklig!
 

hola amigos

Kategori: Allmänt

Det var så länge sedan jag var inne här på bloggen att jag ärligt talat fick ansöka om nytt lösen för att jag glömt det gamla? Haha hur illa är inte det på en skala mellan ett - tio..
Men saken är den att jag fått magsår. Var sjukskriven från jobb i cirka två veckor innan skolan kom igång. Blev lagom frisk tills den började. Jag la bloggningen på hyllan för att bara kunna slappna av och inte tänka på hur jag uttrycker mig, hur jag kan uppfattas, slippa taskiga attityder och onödiga kommentarer. Men nu är jag tillbaka homies! Stronger than ever!
Ops, höll på att glömma.. Mitt i allt hittade jag Idunn i hagen med ett sår på frambenet. Tvättade rent det med dagen efter var benet ( utan överdriv ) stort som en fotboll! Det var en söndag så Göran hade inte öppet på kliniken.. Men gick ner med Idunn och han öppnade för mig. Gav henne smärtlindrande och skrev ut recept. Sen fick hon gå på Metacam och Antibiotika i cirka en vecka. Min lilla bebis hade så ont.. Stackarn! Som hon haltade.. Men hon är också back nu, STRONGER THAN EVER! Min lilla super häst <3
 
 

I just dont get it

Kategori: Allmänt

Som liten hade jag inget som helst intresse för alla mamma o pappas hästar. Dem valde att inte puscha på mig då det annars blir ett slags tvång och man kanske inte vågar säga ifrån. Men när vi flyttade till Skåne växte och växte det tack vare min allra bästavän Evelina Andersen. Hon drog med mig till den lilla ridskolan i Ask. Där fick jag rida en liten skimmel som hette Walle. Efter det var jag fast och mamma var överlycklig. Sen dess har mitt intresse bara växt och idag hade jag inte kunnat tänka mig ett liv utan hästar. Jag vet vad jag vill och vart jag vill komma. Jag kämpar för att få det jag vill. Vissa glider runt på en räkmacka och beter sig som bortskämda skitungar. Sen kommer vi till dem som ridit på hög nivå på både ponny och storhäst och nu blivit arton. Dessa personerna har nu tröttnat och bestämmer sig för att lägga ner ridningen och tex flytta till stan eller byta genre till mode/musik. I JUST DONT GET IT! Ni har det jag drömmer om och bara kastar bort det? Det irriterar mig en del. Linn Olsson, en framgångsrik tjej på ponny har nu valt lägga ner och flytta till stan i lägenhet. Nicolai Hollesen har nu sadlat om till mode och musk. What the fuck? Nej , jag fattar det inte! Jag vet då vad jag vill, jag gillar fart och fläkt. Jag är inte rädd för att få lite smuts under naglarna. Jag kan visst tappa glöden för ridningen ibland när det går åt helvete. Men den lyckliga känslan jag fylls med under ett lyckat pass överskrider det jobbiga. Ridningen fyller mitt liv med glädje, svett, tårar, träning, kärlek. Kommer aldrig ta farväl från detta. Jag är en ryttare ändå ut i fingertopparna. Jag har det i blodet.
 
 

Yes, I am proud!

Kategori: Allmänt

Oh my! Kollade tillbaka på bilder på Idunn sen vår start tillsammans och vilken skillnad! Kolla själva!
 
 
Lite trimning på det!
 
 
 
Vi har hunnit med mycket på denna tiden. Och jag har verkligen fastnat för hennes evigt positiva energi <3
 
 
 
 
 
 
 

word

Kategori: Allmänt

Exciting

Kategori: Allmänt

Åh jag är alldeles lyrisk! Pappa har under dessa dagarna börjat jobba med vårt blivande stall! Han har precis börjat med våran sadelkammare! Ska bli så himla skönt när den är färdig. Sen kommer Niclas låtsas pappa och lägger betong så vi får ett riktigt rejält golv och inte bara jordgolv.Sen ska vi bygga upp en ny vägg och dela av den nuvarande logen till två delar. En lösdrift och en stallgång. I nuläget är det bara planerat att de ska bli en box. Vilket för oss fungerar alldeles utmärkt då våra går ute på lösdrift året om. Idunn får gå inne på vintern dock.. Hon är så känslig i hovarna.. ( ponnyidunn.. ) Sen i framtiden kan de vara bra med boxen när storhästen flyttar till vår gård ;) .
Men iallafall, åh så kul! Längtar tills allt är klart. Kommer bli så skönt!
 
Lite denna stilen vill jag ha.. Mums!
 
 
 

Damn

Kategori: Allmänt

Åh, är det inte lite sjukt att man varje gång blir stolt över sin häst? Idunn är helt fantastisk! Stjärnponnyn till max! Den dagen hon säljes kommer hon bli en toppen ponny för dressyr. Men säljer henne inte förens hon kan hoppa också... Och det lär ta ett tag!
Iallafall, hon var super fin idag! Mjuk och följsam. Kan inte begära mera. Det enda negativa var att jag valde ett hoppspö istället för dressyr. Kunde inte komma åt henne på samma sätt..
 
 

Uppe med tuppen!

Kategori: Allmänt

Yepp! Klockan är nu 06;35 och jag är vaken! Ska nu göra ordning lite frukost till mig och min personliga bloggfotograf som kommer snart haha ;) Kommer alltså nya fräscha bilder nu! Lovely!
Wish me luck!
 
 
Bara älskar denna bilden på Idunn, visar hennes personlighet så himla väl! Så himla nyfiken, på och busig!
 
 

I miss the old good times

Kategori: Allmänt

 
I love u baby

Idunn

Kategori: Allmänt

Red idag ut med mamma & pappa på våra fina pollar. Blev en runda i skogen. Jag la gramanen åt sidan idag eftersom hon stått i ett antal dagar. Efter senare eftertanke insåg jag att jag inte hade behövt den endå då hon gick som en klocka min lilla isbit. Böjde fint på halsen hela rundan i alla gångarter. Jätte kul att det lossnat iallafall! Det enda som inte satt idag var förhållningarna. Blir en skogsrunda till imorgonbitti innan värmen kommer. Då åker gramanen på, den är rät bra att ha när jag galopperar henne eftersom hon precis kommit igång i formen i denna gångart. Hon aktiverar inte bakbenen självmant utan jag får peta på med pisken - hon flyger frammåt och uppåt med huvudet och det ordnar gramanen så det inte händer. TUMMEN UPP!
 
Detta hade jag kunnat göra bättre : Göra mera förhållningar i början så hon blir mer lyhörd.
7/10!
 
 

home sweet home

Kategori: Allmänt

Har de senaste dagarna varit i Furulund och passat min hopptränares gård medans dem var i Lugano. Idunn har fått vila alla dagarna vilket är bra för henne så hon får samla sig lite. Vad har jag gjort då undrar ni kanske? Jo, inte ett smack! Förutom att jag bara har legat vid deras underbara pool och badat/solat hela dagarna har jag tagit hand om deras jätte hund Pluto, kissen Zorro och lite hästar! Har varit helt underbart skönt. Men saknat mina hästar såklart!