satsandeallroundryttare.webblogg.se

- följ min och hästarnas resa inom träningar och tävlingar

Utvärdering @ Idunn

Kategori: Allmänt

Dagen började mindre bra på gången när jag gjorde ordning Idunn. Göran körde förbi med sina frieser i fyrspann. Och det förstår ni väl att det är helt livsfarligt? right! Så Idunn gjorde de hon gjorde bäst och kastade sig åt alla håll och kanter så kabinhakarna gick mitt av.
Själva ridningen gick bättre. Först var hon mega stressad så fokuserade endast på att få henne lugn och harmonisk. Beslutade mig sedan för att rida in i ridhuset. Så himla skönt med ett privat ridhus. Inte behöva tänka på träningar osv. Fick ha de för mig själv denna fredag kväll, sånt lyx!
Skrittade henne på stora spåret, vid varje bokstav gjorde jag en volt. I slutet på volten en halt. Målet med denna övning var att ha henne i stadig form under hela processen och det genomfördes till slut!
I traven gick hon som en klocka med avslappnad form. När hon kommer ut på öppet spår och bogen flyter ut kommer hon ur balans och trippar lite. Det måste jag bygga upp!
 
Passet får en 7/10
Detta kunde jag gjort bättre: Fånga upp henne på yttertyglen bättre på den öppna volten. Rida mer frammåt och inte i så låg form.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: