satsandeallroundryttare.webblogg.se

- följ min och hästarnas resa inom träningar och tävlingar

Hoppträning prepp @ Vinur

Kategori: Allmänt

Idag gick träningen super ytterligare än gång! Vinur var inte lika het idag som resterande dagar. Det var iof både bra och dåligt. Det positiva var att jag kunde kontrollera honom mera innan hoppen, det negativa var att han tappade glöden lite.
Vi hoppade idag på volten med fyra hinder på böjt spår. Det var nyttigt för Vinur som behöver träna på att svänga snävare ( måste ju ha någon chans i omhopppningen på alsvenskan ;)) . Han skötte detta galant och jag är nöjd!
Jeanette hade fått önskemål av Elin Lund att vi skulle träna på kombinationer, sagt och gjort! Kombinationen kom upp och även det gick klockrent! Jag tappade Vinur en del på yttertyglen i svängen mot hindret så han rev alltid hindret innan kombinationen. Men jag fick in bogen till slut!
Den sista oxern i kombinationen låg på 80 cm - rätt bred. Han kom perfekt på den och vi var nöjda. Efter ett tag fråga Jeanette mig om vi skulle höja lite, och jag nickade. Jag frågade inte hur mycket eftersom då blir man lätt nervös och får en annan ridning, tittade inte ens på hindret vid min anridning utan bara rakt fram. Väl över hindret känner jag hur högt det var. Vi bara svävade över, jag och min fantastiska islandshäst <3
Vii fick jätte mycket beröm och Jeanette och hon ansåg att höjden inte var några som helst problem för min Vinur. Frågade senare hur högt hindret var, och det låg på lite mer än en meter. Så himla duktig han är! Visst, vi hoppade visserligen 90 - 1m förra året enstaka hinder. Men han gör det bättre nu och vi känner oss både säkrare och mer mogna nu än då. Så himla taggad inför alsvenskan! Kliar i fingrarna på mig....
 
Min gulliga vän Jasmin kom och fota lite med sin system kamera, därav fina bilder med kvalité. tack !
 
 
Detta kan jag förbättra: Hålla mer på yttertyglen för att få in hans bogar. Få in halvhalterna innan hindret så han hoppar av bättre.
Passet får  8,5/10!
Love u, min finaste stjärna <3

Kommentarer

  • Anna säger:

    Fina bilder!! En sak till du kan/måste förbättra för att vinna omhoppnigen, UPP med blicken över hindrena!! Annars supergod teknik vinur har fått in!!

    2013-05-09 | 20:00:45
  • Anna säger:

    Medd när du ska tävla vore jättekul att komma o heja!!! Kram

    2013-05-09 | 20:01:43

Kommentera inlägget här: