satsandeallroundryttare.webblogg.se

- följ min och hästarnas resa inom träningar och tävlingar

"farligt" att hoppa med islandshästar

Kategori: Allmänt

Ursäkta men vad är det för trams? :(
Jag hör från många håll och kanter att det är så farligt att hoppa med islandshästar för det är inte vad dem är byggda för osv. YADA YADA!
Som ni redan vet har jag hoppat med mina tre islandshästar jämnt. Allra mest med Vinur. Och det är VINUR som har allra bäst gångarter.
Hans galopp kan jämnföras med en storhäst. Den är så stor och rund. Han har alltid haft bra galopp men den har stärks ruskigt mycket med tiden nu när vi hoppat.
 
Självklart är det inte bra att hoppa  för leder och sånt. Men så är det för alla hästar. Man ska inte hoppa flera gånger i veckan. Men det är inte bara för islandshästar.
Men en vanlig häst hoppar ni kanske en eller två gånger i veckan. När jag var igång under alsvenskan förra året hoppade jag och Vinur EN gång i veckan då jag är rädd att han annars ska tappa gnistan.
 
Men skulle verkligen uppskatta om detta trams lades ner för det är verkligen inte sant. Islandshästar har samma möjligheter som en vanlig häst. Om inte större då dessa underbara isbitar är en aning tåligare mot smällar och vrickningar.
 
 
Bildbomb sen förra årets fättävlan i kungshult.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: