satsandeallroundryttare.webblogg.se

- följ min och hästarnas resa inom träningar och tävlingar

Sommaren 2012

Kategori: Allmänt

Förra sommaren var Vinur den hästen jag satsade på och la ner allra mest tid på.
Vi var ute på några hopptävlingar och tränade en hel del för Ida Nilsson. Sen stod han en lång tid. Jag tog istället tag i Gandur. Vi var också ute på några hopptävlingar. Det gick bra och jag anmälde mig till en fälttävlan på Kungshults Rf. Dagarna närmade sig och jag trimmade honom riktigt. Men Gandur hade satt så mycket muskler så jag kundei nte kontrollera honom mellan hindrerna. Och i fälttävlan är det fullt möjligt att någon rider om mig så jag funderade och kom på att det är ju rätt korkat att ställa upp på tävlingen med Gandur då.. För isf hade jag inte fått stopp och han hade gone bananas!!
Så jag valde Vinur ist. Vi trimmade de sista dagarna, tränade hårda konditionspass då banan bestod av 5-6 km  arton hinder + värme!
Vi hade roligt på vägen till den dagen. Jag gjorde honom så fin. Han såg ut som en stjärna! Han är en stjärna!
Dagen kom och jag var faktiskt inte nervös. Känner Vinur så väl. Warmup gick bra.
Värmen slog mot både mig och Vinur. Det kan ha varit en av de varmaste dagarna denna sommaren...
Men han skötte banan jätte bra iaf. Jag hade inte tänkt galoppera hela vägen eftersom han inte var riden så mycket innan men han galoppera och galoppera! Han tyckte det var så skoj! Jag med! Sista hindret kom, en vattenmatta. Där stod två ponnysar ivägen vars ryttare inte fick över dem. Jag kom galopperandes och gav tecken att de skulle flytta sig, de löd. Vinur galopperade med energi och tittade inte ens på hindret. Han är en kung. Vi rev ett hinder av arton. Vi red om sex st. Vi gjorde en snygg ritt, men det viktigaste, vi hade så jävla kul!
Detta var en av de bästa minnena jag har bland kategorin "häst".
 
Här är bilderna dagarna innan då jag fixade och donade.
Vi trimmade inte bara, vi myste en hel del också, <3
 
Den stora dagen.
 
Världens finaste knasigaste Vinur fra' Granhaga <3
 
Det var denna sommaren vi tränade inför hoppalsvenskan.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: