satsandeallroundryttare.webblogg.se

- följ min och hästarnas resa inom träningar och tävlingar

dagens pass

Kategori: Allmänt

Vinur var i början rätt så seg men busade upp honom lite och han bjöd bättre frammåt.
Idag blev det lite gymnastik hoppning. Vinur är rätt dålig på att hoppa från trav så han bjöd fram mot galopp på alla hinder. Han blev väldigt flack i början.
Sen satte Jeanette upp en kombination med ett kryss och avslut på oxer. Tyckte det såg högt ut men red på och Vinur hoppade av perfekt! Hindret låg på 80+. Har inte hoppat sen i somras så trodde inte han skulle hoppa det.
Fick kommentarer om att han hade så fin galopp och hoppade så fint för att vara islandshäst. Endast positiv respons idag! ( folk kanske ändrat sin syn på islandshästar efter reportaget? ;) just kidding! )
Avslutade med en serie på fyra hinder upp mot 80. Han skötte det gallant med blev trött mot slutet så blev lite plockepin;)
Lite kul, jag fick lite feedback i slutet av våran lagledare. Jag skulle försöka lugna ner honom innan hindrerna för han blir så stirrig och pigg när jag rider mot hindret. Inte alla islandshästar som reagerar så eller får den feedbacken haha!;) Men Vinur är speciell! <3
 
Passet får en 7/10
 
detta kan jag förbättra: Införa en halvhalt innan hindret så han inte blir så lång. Rida lugnare så han inte galoperar så fort. Korta galoppen lite. Höja handen.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: