satsandeallroundryttare.webblogg.se

- följ min och hästarnas resa inom träningar och tävlingar

Dagens pass - Idunn

Kategori: Allmänt

I dag fick jag rida på Idunn eftersom Emilia ska trimma Vinur ordentligt nu inför tävlingssäsongen! 
 
I början var jag nervös (som vanligt) men när jag hoppade upp och hon trippade i väg så red jag några volter på gården och andades för det tjänar ingenting till att sitta och vara nervös och stressa upp mig själv för det känner hon av direkt och påverkas av det. 
Men sådan skillnad på häst och gångarter! Idunn är mycket mer framåt och har trippigare skritt så man sitter och rör sig hela tiden för att följa med, men jag vande mig rätt snabbt och lärde känna Idunn och allt handlade med henne egentligen om att ge och ta, när hon gick lite lugnare gav jag lite mer tygel och klappade och berömde nästan hela tiden. 
 
På vägen hem så trava vi rätt mycket i omgångar, travade och sen halt för att få henne att lyssna och där märkte jag hur mycket mer känslig hon är, jag behövde bara tänka framåt och bara snudda med skänkeln och hon gick framåt. Riktigt kul!
Med Vinur (som har som hobby att testa mig) får jag banka på innan han vill lyssna.
 
Stor skillnad på sadel också, haha! Riktigt bekväm sadel och satt mycket stadigare i kombination med mina helskodda byxor och då kände jag att min sits blev toppen! 
 
Sammanfattat ett roligt pass för att Emilia och jag själv pushar mig och kände mig stolt. Och jag tror verkligen att jag kan utvecklas ännu mer med min ridning om jag rider henne mer! Blir så taggad! 
 
Passet får en 8/10
 
Detta kan jag förbättra: VÅGA! Lyssna på Idunns signaler och andas och vara lugn för då blir hon också lugn och bekväm!
 
 

Puss & Kram 
 
Mimmi
 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: